Έλαμψαν τα διαμαντάκια του Ολυμπιακού στο νικηφόρο φιλικό με την Μέχελεν

Έλαμψαν τα διαμαντάκια του Ολυμπιακού στο νικηφόρο φιλικό με την Μέχελεν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:51 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 20.07.2024

Ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Μουζακίτη και ασίστ του Κωστούλα νίκησε άνετα 2-0 την Μέχελεν στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε τυχαία το Youth League στην Κ19.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λόγω και του φιλικού με τον Άγιαξ την Παρασκευή, στο δεύτερο ματς προετοιμασίας έβαλε αρκετά νέα παιδιά κι αυτά φανέρωσαν την ποιότητά τους.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 της βελγικής Μέχελεν με απίθανη γκολάρα του Μουζακίτη και ασίστ του Κωστούλα, που αξιοποίησε ο Μαρτίνς.

Ο 17χρονος Χρήστος Μουζακίτης (25/12/06) μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ με γκολ α λα Γιαμάλ… Πήρε την μπάλα από δεξιά, έξω από τη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής, κινήθηκε προς τον άξονα κι έπιασε ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι δραστήριος, στην άμυνα δεν απειλήθηκε και στο 28’ έγινε το 2-0. Ο Ορτέγκα βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κωστούλα, αυτός γύρισε από αριστερά στο πέναλτι και ο Μαρτίνς με δεξί πλασέ έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 4-4-2 για τον Μεντιλίμπαρ. Στο τέρμα ήταν ο Μπότης, δεξί μπακ ο Κοστίνια, αριστερά ο Ορτέγκα και στόπερ οι Ρέτσος, Άμπι. Εξάρι έπαιξε ο Μπιανκόν με τον Μουζακίτη κοντά του, ενώ δεξιά ήταν ο Ροντινέι, αριστερά ο Αποστολόπουλος και στην επίθεση οι Παπακανέλλος, Μαρτίνς.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Βέλγους στο 53’ και το 61’ ν’ απειλούν με σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Μπότης και τις δύο φορές είχε εξαιρετική αντίδραση.

Στην πορεία έπαιξε και ο Κουτσίδης στόπερ, με τον Άμπι δίπλα του, ενώ αριστερό μπακ έπαιξε ο Αποστολόπουλος και στα χαφ ο Μπακούλας με τους Μασούρα, Μπιέλ στην επιθετική γραμμή.

Στο 81’ ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια στην ίδια φάση. Ο Ροντινέι από το όριο της μεγάλης περιοχής έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με πλασέ ο αιφνιδιασμένος Μασούρας την έστειλε στο δεξί δοκάρι.

Στο 88' αντέδρασε πάλι εκπληκτικά ο Μπότης. Με το δεξί χέρι έκανε σπουδαία απόκρουση στη δεξιά γωνία, σε αριστερό σουτ του Σκουφς. Η μπάλα βρήκε και στο δεξί δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (46’ Μπότης), Ροντινέι, Ρέτσος (71’ Κουτσίδης), Αποστολόπουλος, Ορτέγα (71’ Μπακούλας), Ντόι (46’ Κοστίνια), Μουζακίτης (71’ Μπιέλ), Μαρτίνς (71’ Μασούρας), Παπακανέλλος (83’ Τσικίνιο), Κωστούλας (46’ Άμπι).