Ο θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ, διέλυσε με «τριάρα» την Μπράγκα

Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών στο Ολυμπιακός - Μπράγκα

i

© Intime

Ο θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ, διέλυσε με «τριάρα» την Μπράγκα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:36 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 03.10.2024

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν κάτοχος του Conference League και εκεί επικράτησε της Μπράγκα με 3-0. Οι Πειραιώτες είχαν «μάγο» Ελ Κααμπί και φοβερούς Ζέλσον Μαρτίνς - Μουζακίτη, φτάνοντας έτσι στην πρώτη του φετινή νίκη όσον αφορά το Europa League.

Ο Ολυμπιακός ήταν... Olympiacos το βράδυ της Πέμπτης (3/10) στο Φάληρο, εκεί όπου επικράτησε της Μπράγκα με 3-0 στο ματς της 2ης αγωνιστικής του UEFA Europa League. Ο κάτοχος του Conference League είχε «on fire» τον Ελ Κααμπί και σε φοβερή μέρα τους Μουζακίτη - Ζέλσον Μαρτίνς, φτάνοντας έτσι στην πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή νίκη.

Οι φίλοι των γηπεδούχων πανηγύρισαν πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, με τον Ελ Κααμπί από την περιοχή να κάνει το 1-0 στο 4ο λεπτό. Όμως ο Μαρτίνς που του έβγαλε την μπαλιά νωρίτερα ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος ανήκε στην πλευρά των «ερυθρόλευκων» που είχαν συνεχώς την κατοχή στα πόδια τους. Βέβαια, όπως και στα προηγούμενα ματς, αυτό που έλειπε ήταν η τελική σκέψη στο τρίτο των φιλοξενούμενων. 

Ευκαιρίες είχε, εντούτοις, με το διαγώνιο σουτ του Ροντινέι στο 25’ και την «βολίδα» του Έσε στο 31’ να σταματούν αμφότερες από τον Ματέους. Ο τελευταίος μπλόκαρε και την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, δύο λεπτά αργότερα. Απεναντίας, η Μπράγκα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ρικάρντο Όρτα στο 38’, να βλέπει την προσπάθειά του να σταματά από τον Τζολάκη. Λίγο αργότερα, ο αδερφός του, Αντρέ… χάρισε στους Πειραιώτες το 1-0. Έπειτα από το κακό του γύρισμα, ο Μαρτινς κατέβασε την μπάλα, έβγαλε στον Ελ Κααμπί και εκείνος δοκίμασε από μακριά το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Φερέιρα και κατέληξε στην εστία (45’).

Με το «καλημέρα» του Β’ μέρους, ο Ολυμπιακός επέμεινε στην πίεση ψηλά και αυτή έπιασε τόπο τελικά. Στο 53’ οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα με τον Ροντινέι, εκείνος έβγαλε στην περιοχή, ο Νιακατέ έδιωξε προσωρινά με τον Έσε να εκμεταλλεύεται την κόντρα και να κάνει το 2-0. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί… Έξι λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη βραδιά τους, με τον Ελ Κααμπί να γράφει το 3-0. 

Μετά από λάθος του Ματέους, ο Γουίλιαν έβγαλε αριστερά στον Ροντινέι, εκείνος έστρωσε στον Μαροκινό και εκείνος από την καρδιά της περιοχής σκόραρε. Λίγο νωρίτερα ο Τσικίνιο έφτασε επίσης κοντά στο γκολ, με το διαγώνιο σουτ του στο 55’ να καταλήγει στη δεξιά πλευρά των διχτύων. Δυστυχώς, εκείνος λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 58’, αποχώρησε από το γήπεδο λόγω ενοχλήσεων. 

Από πλευράς της, η Μπράγκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 3-1 στο 70'. Ο Τζολάκης σταμάτησε τον Μπρούμα σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια της φάσης ο Ρικάρντο Όρτα πήγε να εκμεταλλευτεί την κενή εστία, με τον Κάρμο να σταματά την μπάλα πάνω στη γραμμή. Όπως ήταν λογικό, από πλευράς του ο Ολυμπιακός έριξε ταχύτητες, αφού ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, βέβαια, για μεγάλο διάστημα μέχρι το φινάλε δεν του στέρησε τον έλεγχο στο ματς. Στο 84', μάλιστα, ο Κοστίνια έκανε μία καλή προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Όπως και με τον Ατρόμητο, έτσι και με την Μπράγκα, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό το προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να πάνε με ηρεμία στα αποδυτήρια και αυτό φάνηκε στην αρχή του δευτέρου μέρους. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ μπήκαν έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση και τελικά δικαιώθηκαν με τα γκολ σε 53' και 59'.

MVP:

Κορυφαίος του αγώνα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ο οποίος δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό. Ο Μαροκινός βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή εις διπλούν, υπογράφοντας τον θρίαμβο της ομάδας του. Βέβαια, μαζί με τον επιθετικό ξεχώρισαν και οι Ζέλσον Μαρτίνς - Μουζακίτης, οι οποίοι... έγραψαν χιλιόμετρα στο γρασίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που έδωσε ο Κάρλος Καρβαλιάλ κόντρα στον Ολυμπιακό και για ακόμα μία φορά, ο Πορτογάλος είδε τους «ερυθρόλευκους» να τον νικάνε με «τριάρα». Η προηγούμενη είχε έρθει στις 30 Αυγούστου του 2008, όταν ο ίδιος ήταν προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. Βέβαια, η διαφορά είναι πως τότε οι Αρκάδες είχαν σκοράρει και ένα τέρμα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Μπι, Μάριν, Μπρούμα, Αντρέ Όρτα, Βίτορ Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Γκάμπρι Μαρτίνες, Ρομπέρτο Φερνάντες.