Μυθικός και ανατριχιαστικός Μεντιλίμπαρ: «Ζήτω η μάνα που γέννησε όλους τους Έλληνες» (vid)

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μυθικός και ανατριχιαστικός Μεντιλίμπαρ: «Ζήτω η μάνα που γέννησε όλους τους Έλληνες» (vid)

Κώστας Τόπας 14:06 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 30.05.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήταν πανευτυχής μετά την κατάκτηση του τροπαίου του Conference League δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του κι ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες.

Ο Ολυμπιακός το έκανε κι αυτό! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Φιορεντίνα στον τελικό και κατέκτησαν το Conference League. Το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία τους, αλλά και το πρώτο που κατακτάει ελληνική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν κρατιόταν! Ο Βάσκος τεχνικός αφού ήταν αγκαλιά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έκανε νόημα στον Κώστα Φορτούνη να σηκώσει το τρόπαιο στον αέρα.

Επειτα, ακολούθησε η φιέστα για τους Πειραιώτες, με τον Βάσκο τεχνικό να αποθεώνεται από τον ερυθρόλευκο κόσμο τόσο στην «OPAP Arena», όσο και στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όπου συνεχίστηκε το πάρτι για την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου.

Εκεί, ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε να δείξει από την πλευρά του την αγάπη του στον κόσμο, κάνοντας «όλε-όλε» με το βαρύτιμο τρόπαιο την ώρα που ήταν πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα, ο Βάσκος προπονητής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του κι ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες.

«Είναι το πρώτο, αλλά ελπίζω να μην είναι το τελευταίο (σ.σ τρόπαιο). Ζήτω η μάνα που γέννησε όλους τους Έλληνες!» φώναξε ο Μεντιλίμπαρ στα ισπανικά με τη φωνή του να είναι ήδη βραχνή μετά από πολλές ώρες πανηγυρισμών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης απηύθυνε τον λόγο προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, την ώρα που βρίσκονταν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και τους αφιέρωσε το Κύπελλο.

Κι όμως: Η Ελλάδα απείχε τρία λεπτά από την απώλεια μιας θέσης στο Champions League
CONFERENCE LEAGUE

13:29 - 30.05.2024

Κι όμως: Η Ελλάδα απείχε τρία λεπτά από την απώλεια μιας θέσης στο Champions League

Χάρη στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116' της παράτασης, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο του Conference League κι έτσι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει μία ακόμη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε δύο σεζόν.

«Το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτήν τη νύχτα θέλω να τη χαρούμε ιδιαίτερα ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος προπονητής μας και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα. Να είστε όλοι καλά», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.