Νέος προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού ο Ρομέν Πιτό
i

© Imago

Νέος προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού ο Ρομέν Πιτό

Sportal newsroom 17:43 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 05.08.2024

Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το Youth League.

Την περσινή σεζόν οι νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία, αφού έφτασαν στην κατάκτηση του Youth League, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα, που φτάνει στην κατάκτηση ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της πορείας ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Από τη νέα σεζόν όμως ο Έλληνας τεχνικός θα συνεργάζεται με τον Μεντιλίμπαρ στην πρώτη ομάδα και τη θέση του στην ομάδα νέων θα πάρει ο Ρομέν Πιτό. Πρόκειται για έναν 46χρονο προπονητή με καταγωγή από τη Γαλλία, που εργαζόταν για χρόνια στη Μονπελιέ από διάφορα πόστα (επικεφαλής ακαδημιών, προπονητής της β' ομάδας, βοηθός). Από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 έκατσε στον πάγκο και της πρώτης ομάδας.

Την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τη σταμάτησε το 2013 και πέρα από τη Μονπελιέ, έχει αγωνιστεί σε Σοσό, Νις, Κρέτελ και Λανς. Πλέον, έχει μία σημαντική πρόκληση μπροστά του, καθώς θα καθίσει στον πάγκο του πρωταθλητή Ευρώπης, που έρχεται από μία ονειρική σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!