Ποιότητα Ζέλσον - Βέλντε και προβλήματα στην άμυνα για τον Ολυμπιακό στη φιλική «τεσσάρα» από τη Νότιγχαμ

O Ζέλσον Μαρτίνς

i

© Intime

Ποιότητα Ζέλσον - Βέλντε και προβλήματα στην άμυνα για τον Ολυμπιακό στη φιλική «τεσσάρα» από τη Νότιγχαμ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:01 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 08.08.2024

Στο πρώτο του φετινό ματς εντός «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό… με το αριστερό. Η Νότιγχαμ εκμεταλλεύτηκε κάθε αδράνεια και τελικά επικράτησε με 4-3, στο μεταξύ τους φιλικό. Εξαιρετικοί οι Ζέλσον Μαρτίνς και Βέλντε που ξεχώρισαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός γύρισε στην Ελλάδα, όμως η επιστροφή του δεν συνδυάστηκε με ιδανικό τρόπο. Μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμώρησε την αδράνειά της άμυνάς του και τελικά επικράτησε με 4-3, στο μεταξύ τους φιλικό. Πετυχαίνοντας δύο γκολ και σκοράροντας για το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων» ενώ πέρασε ως αλλαγή, ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Κρίστοφερ Βέλντε ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν στο ματς για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

H φιλοξενούμενη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο η κυκλοφορία της δεν είχε ουσία. Παρόλα αυτά, η πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία ήταν το 0-1, το οποίο έκανε πράξη ο Γιέιτς.  Από δεξιά ο Άντερσον έβγαλε με κόρνερ στο δεύτερο για τον Μουρίγιο, εκείνος τροφοδότησε τον συμπαίκτη του και εκείνος με κεφαλιά σκόραρε για το 0-1 (15’). Από εκείνο το σημείο ο έλεγχος ανήκε στους Πειραιώτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Εν τέλει το έκαναν στο 24’, όταν και έφτασαν στην ισοφάριση. 

Ο Κοστίνια έβγαλε στον μαρκαρισμένο Ζέλσον Μαρτίνς, εκείνος πέρασε με τρομερό τρόπο τον Μουρίγιο και με εξ επαφής σουτ έκανε το 1-0. Ακολούθησε ένα παιχνίδι μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να κινούνται πολύ στη μεσαία γραμμή. Το ημίχρονο έληξε, βέβαια, με τη Νότιγχαμ να έχει το προβάδισμα και αυτό χάρη στο τραγικό λάθος του Τζολάκη. Ο Έλληνας κίπερ με τη γροθιά έστειλε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Γουντ σε δύο χρόνους και με ένα εξαιρετικό γυριστό σκόραρε για το 1-2 στο 43’.

Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ μπήκαν «φορτσάτοι», ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Γρήγορο δεν ήταν αλλά γκολ μπήκε και αυτό το πέτυχε η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Άντερσον έκανε απευθείας φάουλ, αυτή βρήκε το δοκάρι, ο Γουντ έκανε στραβοκλωτσιά αλλά αυτή την εκμεταλλεύτηκε ο Γιέιτς σκοράροντας για το 3-1 από τη μικρή περιοχή. Όμως τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Πειραιώτες, αφού λίγο αργότερα ήρθε και το τέταρτο γκολ των Άγγλων. 

Στο 68ο λεπτό ο Ελάνγκα κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο μέχρι την αντίπαλη περιοχή, περνώντας τρεις παίκτες και τελικά με ένα ωραίο σουτ σκόραρε για το 4-1. Ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση στο 78ο λεπτό και μείωσε σε 4-2.  Τρομερή συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού, ο Βέλντε έκανε σουτ που σταμάτησε από τον Σελς και το δοκάρι, ο Μαρτίνς πήρε το ριμπάουντ και ενώ ο κίπερ στην αρχή μπλόκαρε στη γραμμή, τελικά ο Πορτογάλος σκόραρε. Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αφού ο Βέλντε που πέρασε ως αλλαγή πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Ο Ορτέγκα έβγαλε αριστερά στον Νορβηγό, εκείνος έσπασε προς τον άξονα και με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ σκόραρε για το τελικό 4-3.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Έσε, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας, Κωστούλας.

Νότιγχαμ Φόρεστ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντος): Σελς, Μουρίγιο, Σανγκαρέ, Γουίλιαμς, Άντερσον, Γκιμπς-Γουάιτ, Γουντ, Ντομίνγκες, Γέιτς, Μπολί, Αϊνά