Ο αντί-Τσικίνιο για το ΟΑΚΑ

Τσικίνιο

i

©Intime

Ο αντί-Τσικίνιο για το ΟΑΚΑ

Διονύσης Βερβελές 13:57 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 06.10.2024

Ποιον προορίζει ο Μεντιλίμπαρ ως αντικαταστάτη του Πορτογάλου...

Έφτασε η ημέρα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής περιόδου στο ποδόσφαιρο, καθώς ο Ολυμπιακός απόψε θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας του Πειραιά.

Βέβαια δε λείπουν τα προβλήματα για τον τεχνικό Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γουίλιαν, Τσικίνιο. Ο πρώτος, δύσκολα θα ήταν στο αρχικό σχήμα άλλωστε, ο δεύτερος ωστόσο, σπανίως λείπει. Για την ακρίβεια, από τότε που ήρθε, είναι ο πρώτος τραυματισμός που βγάζει και χάνει ματς τέτοιου επιπέδου.

Είναι επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή είναι η αλήθεια. Όπως και να έχει όμως ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να τον αντικαταστήσει, αφού δεν τον έχει στη διάθεσή του και όλα δείχνουν έχει καταλήξει σε δύο πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή, φαβορί φαίνεται πως είναι ο Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος μέσος έχει δείξει όσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί πως είναι σε καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά όσο όμως και αναφορικά με τη φυσική του κατάσταση. Οπότε είναι μία αξιόπιστη λύση και για αυτό συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι στο αρχικό σχήμα. Υπάρχει, όμως, και η σκέψη για τον Μασούρα. Μπήκε αλλαγή με την Μπράγκα, μπορεί να βγάλει την πίεση ψηλά, το ‘χει και αυτό υπόψη του ο Μεντιλίμπαρ.

Από εκεί και πέρα φαίνεται να μην αλλάζει και πολλά ο Μεντιλίμπαρ από την ενδεκάδα του με την Μπράγκα. Είναι πιθανό να δούμε το ίδιο σχήμα, με Τζολάκη στο τέρμα, δεξιά της άμυνας Κοστίνια, αριστερά Ορτέγκα και στο κέντρο της άμυνας τους Κάρμο, Ρέτσο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Έσε, Μουζακίτη με τον Ολιβέιρα (ή Μασούρα) μπροστά τους και τους Μαρτίνς, Ροντινέι στα δύο άκρα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Ελ Κααμπί στην επίθεση