Ο ντελικάτος, αλλά ανέτοιμος Στάμενιτς

Μάρκο Στάμενιτς

i

©Intime

Ο ντελικάτος, αλλά ανέτοιμος Στάμενιτς

Διονύσης Βερβελές 15:12 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 09.08.2024

Τι έδειξε ο Νεοζηλανδός στο ντεμπούτο του κόντρα στην ομάδα που ανήκει…

Μπορεί να αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά ο Μάρκο Στάμενιτς πραγματοποίησε τώρα το ντεμπούτο του, στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη. Ο Νεοζηλανδός προηγήθηκε στις ανακοινώσεις ακόμη και του κλεισμένου από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, Κοστίνια.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός πριν από το πρώτο φιλικό με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, τον κράτησε εκτός πλάνων μέχρι τώρα. Θυμίζουμε σε αυτό το παιχνίδι είχε μπει στην ενδεκάδα και στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Με αποτέλεσμα να κάνει τώρα, έναν μήνα μετά το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αγωνίστηκε ως βασικός στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη και στο δεύτερο ημίχρονο, στο 62' έγινε αλλαγή. Ο Νεοζηλανδός μέσος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, φάνηκε ότι είναι πίσω από άποψη φυσικής κατάστασης. Είναι ακόμη «βαρύς» και θεωρείται λογικό αυτό, από τη στιγμή που πέρασε έναν τραυματισμό σχεδόν έναν μήνα και είναι στις προπονήσεις περίπου μία εβδομάδα. Έχει μείνει πίσω τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης, όσο όμως και χημείας με την υπόλοιπη ομάδα.

Από την άλλη έδειξε και αρκετά θετικά στοιχεία. Φάνηκε ότι με την μπάλα στα πόδια το... έχει και δεν «πανικοβλήθηκε» από την πίεση της Νότιγχαμ. Φάνηκε ότι όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο θα βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά, αλλά τώρα δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του και αυτό έπαιξε το ρόλο του σε ένα φιλικό με μία ομάδα της Premier League, όπως είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ. Όπως επίσης αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ματς του Ολυμπιακού και θέλει το χρόνο του για να «δέσει» με τους νέους του συμπαίκτες.

Δεν ήταν ό,τι καλύτερο που οι «ερυθρόλευκοι» όλη την προετοιμασία την έβγαλαν χωρίς τα βασικά τους χαφ, Στάμενιτς, Γκαρθία τραυματίας και ο Έσε έλειπε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πλέον όμως και οι τρεις είναι στο Ρέντη, προπονούνται με την ομάδα, ο Γκαρθία δεν έχει μπει ακόμη απόλυτα στο πρόγραμμα των προπονήσεων και σύντομα θα βρουν όλοι τα πατήματά τους. Έτσι λέει η λογική… Μένει βλέπετε να δούμε και την πράξη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!