Ελ Κααμπί: «Ο παντοδύναμος Θεός γνωρίζει αν είναι το μέλλον μου στον Ολυμπιακό»

Ελ Κααμπί: «Ο παντοδύναμος Θεός γνωρίζει αν είναι το μέλλον μου στον Ολυμπιακό»

Δημήτρης Χούπης 17:22 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 19.06.2024

Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας και δεν ξεκαθάρισε αν ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα στην οποία θα παίζει και τη νέα σεζόν.

Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί ήταν ο MVP του Ολυμπιακού τη σεζόν που πέρασε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε με γκολ του Μαροκινού επιθετικού στην κατάκτηση του Europa Conference League και φυσικά θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Ο Ελ Κααμπί, όμως, είναι ελεύθερος και ήδη πολλές ομάδες τον έχουν προσεγγίσει. Ο 31χρονος επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της πατρίδα του «The Championship» δεν ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το μέλλον του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα και οι δηλώσεις του Ελ Κααμπί:

«Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Έλληνας σταρ του Ολυμπιακού , δεν έκρυψε την περηφάνια του για τη σεζόν που υπέγραψε και στέφθηκε με την κατάκτηση του τίτλου του Europa Conference League, επισημαίνοντας ότι πάντα πίστευε στις δυνατότητές του και ήλπιζε στην επιτυχία από τον Θεό.

Ο επιθετικός της εθνικής Μαρόκου δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ενσωμάτωση στον σύλλογο του Ολυμπιακού έγινε γρήγορα, δίνοντας εύσημα στον συμπατριώτη του Γιούσεφ Ελ-Αράμπι, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει να ξεκουραστεί για την ώρα πριν αποφασίσει το μέλλον του.

Ακολουθεί μια συνέντευξη στο «The Championship» με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί:

-Πέρασες μια ξεχωριστή σεζόν στην οποία πέτυχες εξαιρετικά πράγματα.

«Δόξα τω Θεώ, πέρασα μια υπέροχη σεζόν που περιελάμβανε την κατάκτηση του τίτλου του Conference League. Αυτή η σεζόν θα είναι μόνο η αρχή και τα κέρδη θα είναι όλο και μεγαλύτερα τις επόμενες σεζόν, αν θέλει ο Θεός».

-Ποια είναι τα μυστικά και οι αρχές στις οποίες βασιστήκατε για να προχωρήσετε σε αυτά τα εκπληκτικά επίπεδα;

«Δεν υπάρχουν τόσο πολλά μυστικά όσο η δουλειά, η δουλειά και η επιτυχία από τον Παντοδύναμο Θεό. Δουλεύω σκληρά εδώ και χρόνια και η ανταμοιβή έρχεται από τον Θεό την κατάλληλη στιγμή εργαστείτε σκληρά σε αυτό, και η τελειότητα προέρχεται από τον Παντοδύναμο Θεό».

-Πώς αποφάσισες να μετακομίσεις στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, ήταν δύσκολο να ενσωματωθείς εκεί;

«Έβαλα την εμπιστοσύνη μου στον Παντοδύναμο Θεό και αποφάσισα το καλοκαίρι να πάω στην Ελλάδα και να έχω μια νέα εμπειρία, ευχαριστώ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που με έβαλε στη γενική ατμόσφαιρα εκεί. Του είμαι ευγνώμων με βοήθησε πολύ και του στέλνω τους χαιρετισμούς μου με αυτή τη συνέντευξη. Ήμουν προορισμένος να πετύχω αυτό για το οποίο ήρθα κι ελπίζω το ταξίδι να μην σταματήσει εδώ».

-Πώς βλέπετε τη σημασία της πειθαρχίας και της επαγγελματικής νοοτροπίας στο σύστημα επιτυχίας του παίκτη;

«Πράγματι, το σύστημα πρέπει να επικρατεί στον τρόπο ζωής του επαγγελματία παίκτη σε όλα τα επίπεδα, είτε όσον αφορά το φαγητό, τον ύπνο και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να διέπονται από πειθαρχία. Δουλεύω πάνω σε αυτόν τον κανόνα από την αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήξερα ότι η συνέχεια παίζει σημαντικό ρόλο και η ανταμοιβή από τον Θεό εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή, και αυτό ελπίζω να κάνω συνεχίζω έτσι σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας».

-Οι ακόλουθοι παρατήρησαν τη στενή σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον Youssef En-Nesyri και τη Sofiane Rahimi στην εθνική ομάδα του Μαρόκου.

«Η σχέση μου με τον Εν Νεσίρι και τον Σοφιάν είναι ιδιαίτερη. Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον, μια σχέση που βασίζεται στην αρχή της αδελφοσύνης και της οικογένειας, και όλα αυτά είναι προς το συμφέρον της εθνικής ομάδας του Μαρόκου και των οπαδών του Μαρόκου.

Επίσης, η σχέση μεταξύ του προπονητή και των παικτών είναι πολύ καλή. Το πιο σημαντικό και βασικό στοιχείο είναι να δούμε την ομάδα μας στην κορυφή και να της δώσουμε αυτό που περιμένουμε για να κάνουμε τις μαροκινές μάζες ευτυχισμένες και να τιμήσουμε αυτή τη χώρα, που όλοι αγαπάμε και της οποίας η αγάπη κυλά στο αίμα μας».

-Έχετε αποφασίσει για το μέλλον σας όταν γνωρίζουμε το ύψος των προτάσεων που λαμβάνετε από πολλούς συλλόγους;

«Στην πραγματικότητα, το θέμα της παραμονής ή της αποχώρησης, του οποίου το μέλλον είναι γνωστό μόνο στον Παντοδύναμο Θεό. Δουλεύουμε σκληρά και η τελειότητα είναι στο χέρι του Θεού το ποδοσφαιρικό μου μέλλον».

Μια τελευταία ανοιχτή επιστολή...

«Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους Μαροκινούς θαυμαστές που με στηρίζουν και συνεχίζουν να με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές Αυτό που ζητάω από τους νέους, ακόμη και από τους ενήλικες είναι δουλειά και επιμέλεια και να μην φείδονται προσπάθειας, και η επιτυχία προέρχεται από τον Παντοδύναμο Θεό.

Το μήνυμά μου είναι να μην τα παρατάμε. Τα εμπόδια που συναντάμε είναι μέρος της ζωής μας».