Ο «έλεγχος» των Κοστίνια, Μπιέλ, Άμπι και των «μικρών» πρωταθλητών Ευρώπης

Ο Μουζακίτης και ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Ο «έλεγχος» των Κοστίνια, Μπιέλ, Άμπι και των «μικρών» πρωταθλητών Ευρώπης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:16 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 19.07.2024

Αρκετές δοκιμές περιλάμβανε το φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άγιαξ, με τον Μεντιλίμπαρ να «επενδύει» σε αρκετούς νέους (ηλικιακά αλλά και στο ρόστερ). Πως τα πήγαν αυτοί, λοιπόν;

Ο Ολυμπιακός άρεσε αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Άγιαξ, αφού ο σύλλογος της Ολλανδίας πανηγύρισε χάρη στο γκολ του Φορμπς. Το παιχνίδι περιλάμβανε αρκετές δοκιμές από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος χρησιμοποίησε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές.

Τόσο μεταγραφικά όσο και ηλικιακά, ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε πολλές αλλαγές του βασικού σχήματος. Ο κορυφαίος αυτών ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και επηρέασε αρκετά το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά ο «έλεγχος» των Κοστίνια, Μπιέλ, Άμπι και των «μικρών» πρωταθλητών Ευρώπης:

Κοστίνια: Αγωνίστηκε για 45 λεπτά σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός περίμενε τον Άγιαξ στο δικό του μισό. Ο Πορτογάλος ήταν νικητής σε αρκετές μονομαχίες, με τους Ολλανδούς πάντως να εστιάζουν στον άξονα.

Κουτσίδης: Ο νεαρός αμυντικός κινήθηκε αρκετά έξω από την περιοχή, βοηθώντας την ομάδα του σε αυτό το σχήμα 4-4-2 με κοντά τις γραμμές. Ωστόσο από τη δική του μεριά στον άξονα έρχεται το 1-0, με το λάθος το μεγάλο βέβαια να ανήκει στον Ντόη.

Άμπι: Πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ παρά ως στόπερ. Ο ίδιος, όπως και ο Κουτσίδης, ήταν ψηλά στο γήπεδο. Βέβαια το πρώτο μέρος, στο οποίο και αγωνίστηκε, είχε κυρίως παιχνίδι πίσω από την μπάλα, οπότε όλη η ομάδα περιορίστηκε στην άμυνα.

Μπάκουλας: Δεν ήταν σε καλή μέρα ο νεαρός χαφ. Έχασε πολλές κατοχές στον άξονα, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Ντόη και γενικά η συμβολή του στο ματς ήταν ελάχιστη. Ίσως και να ήταν το άγχος που έπαιξε ρόλο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του.

Κωστούλας: Ο νεαρός επιθετικός είχε την ατυχία να αγωνιστεί σε ένα ημίχρονο το οποίο η ομάδα του βρισκόταν σε θέση αναμονής. Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Βέβαια, θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 6ο λεπτό από ευνοϊκή θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μουζακίτης: Αυτός που ξεχώρισε ανάμεσα στους νέους και ο οποίος αποτέλεσε ίσως τον καλύτερο παίκτη στο γρασίδι για τον Ολυμπιακό. Πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο, είχε 95% επιτυχία στις πάσες, έβγαλε τη μαγευτική μπαλιά στον Μασούρα που θα μπορούσε να φέρει το 1-1, είχε τη δική του στιγμή και το heat map του περιλάμβανε παρουσία τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση.

Παπακανέλλος: Λίγα πράγματα από τον νεαρό που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Αποστολόπουλου. Χαρακτηριστικό δείγμα πως είχε μόνο οκτώ επαφές με την μπάλα.