Ο Γιαν Εμβιλά φλέρταρε και με την Ατλέτικο Μαδρίτης – Οι ομάδες που ρώτησαν από Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία

Ο Εμβιλά σε μονομαχία με τον Σπόραρ.

i

©intime

Ο Γιαν Εμβιλά φλέρταρε και με την Ατλέτικο Μαδρίτης – Οι ομάδες που ρώτησαν από Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία

Γιώργος Σακελλαρίου 20:45 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 14.08.2024

Ο Γιαν Εμβιλά δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Ο Γιαν Εμβιλά ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στον Ολυμπιακό για ν’ αντικαταστήσει τον Γκιγέρμε.

Ο 33χρονος πλέον Γάλλος αμυντικός μέσος στα τρία χρόνια παραμονής του στον Πειραιά, πρόσφερε πολλά και ο κόσμος τον αγάπησε για το πάθος και την ποιότητα που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη λήξη του περασμένου πρωταθλήματος, ωστόσο, επήλθε και το διαζύγιο με τον Εμβιλά, ο οποίςο κατέγραψε 140 αγώνες με τα «ερυθρόλευκα», σημείωσε 8 γκολ κι έδωσε 7 ασίστ. Ο ίδιος αν και υπήρξε ενδεχόμενο να μετακομίσει στην αραβική χερσόνησο ή την Τουρκία, τελικά παραμένει χωρίς ομάδα. Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο RMC υπήρχε ρεπορτάζ για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος απασχόλησε αρκετούς συλλόγους στην πατρίδα του και όχι μόνο.

Στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του. Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Γάλλων: «Χωρίς σύλλογο μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιαν Εμβιλά δεν έχει βρει ακόμα τη βάση του. Ο πρώην παίκτης της Ρεν και της Σεντ Ετιέν, ο οποίος έχει 22 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν έχει σύλλογο, αν και φλέρταρε με πολλούς αυτό το καλοκαίρι.

Με 22 αγώνες με την εθνική κι ένα βαρύ βιογραφικό με σημαντικές εμπειρίες σε αρκετά πρωταθλήματα και πάντα επιθυμία να παίξει. Στα 33 του ο Γιαν Εμβιλά εξακολουθεί να ψάχνει για ένα νέο έργο. Έχοντας φύγει από τον Ολυμπιακό στις αρχές Ιουλίου, αφού πέρασε τρία χρόνια εκεί, ο πρώην μέσος της Σεντ Ετιέν είχε επαφές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Στην Αγγλία, δύο σύλλογοι ρώτησαν: η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, όπου ο προπονητής ονομάζεται Κάρλος Κορμπεράν και γνώριζε τον Εμβιλά στην Ελλάδα και η Σάντερλαντ.

Στην Ισπανία, ο Γιαν Εμβιλά ενδιέφερε επίσης την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία προσπαθούσε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της. Ο 33χρονος μέσος είχε συζητήσει μάλιστα με τον Πάουλο Φούτρε για τον σύλλογο και με τον Αντρέα Μπέρτα, υπεύθυνο της ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η Μπασακσεχίρ, αλλά και ομάδες της Ligue 1, όπως η Χάβρη, είχαν προσέλθει επίσης στην έρευνα, χωρίς να υπάρξει καμία ευκαιρία. Τη στιγμή που πολλοί σύλλογοι επηρεάζονται από τραυματισμούς, ο Εμβιλά θα ήθελε να βρει μια νέα πρόκληση».