Ολυμπιακός: Ο Γιάρεμτσουκ και η λίστα από το Euro

Ολυμπιακός: Ο Γιάρεμτσουκ και η λίστα από το Euro

Διονύσης Βερβελές 13:20 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 29.07.2024

Τον Ουκρανό φορ οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν στα υπόψη τους από τη διοργάνωση στη Γερμανία...

Σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες ο Ολυμπιακός άρχισε την προετοιμασία του πιο αργά, από τη στιγμή που κατέκτησε το Conference League και το πρώτο του επίσημο ματς θα είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα στις 17 Αυγούστου, απέναντι στο Βόλο εκτός έδρας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» όλο αυτό το διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία ήταν σε… διακοπές.

Οι άνθρωποι της ομάδας δούλευαν καθημερινά, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας τον σχεδιασμό του ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μέχρι τώρα από τους στόχους που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» οι απώλειες είναι μόλις δύο και ο λόγος για τους Φορτούνη, Κάρμο, μένει πλέον ο Ποντένσε και ο Όρτα όλα δείχνουν ότι είναι κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στον Πειραιά.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού, οι οποίες επίσης είναι μελετημένες και συγκεκριμένες. Έτσι και η περίπτωση του Γιάρεμτσουκ. Ένα όνομα το οποίο δεν είχε ακουστεί καθόλου μέχρι τώρα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» το δουλεύουν καιρό.

Την περίοδο του Euro στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων είχαμε αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του μάτια στη μεγάλη διοργάνωση για τη θέση του επιθετικού. Τότε μάλιστα δεν είχε ανανεώσει ο Ελ Κααμπί και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι εκείνη την περίοδο δεν ήταν κοντά στην παραμονή του. Για αυτό και από τον Ολυμπιακό κοιτούσαν επί της ουσίας για βασικό επιθετικό.

Ένα από τα ονόματα των φορ που κοιτούσαν που αγωνιζόντουσαν στο Euro της Γερμανίας ήταν και ο Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός επιθετικός αγωνίστηκε τρεις φορές, δηλαδή σε όλα τα ματς του ομίλου. Στα δύο παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, ενώ στο τρίτο και τελευταίο με αντίπαλο το Βέλγιο έπαιξε ως βασικός για 70 λεπτά. Στα τρία αυτά ματς απέναντι σε Ρουμανία, Σλοβακία και Βέλγιο κατάφερε να σκοράρει στη μοναδική νίκη της Ουκρανίας, στο 2-1 επί της Σλοβακίας.

Ο Γιάρεμτσουκ είναι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, όμως η περίπτωσή του δουλεύεται από τους «ερυθρόλευκους» εδώ και καιρό, βρήκαν την κατάλληλη στιγμή, «χτύπησαν» και ολοκληρώνουν μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή.