Ολυμπιακός: Ο Γκαρθία ήταν η πρώτη επιλογή Μεντιλίμπαρ
i

© Intime

Ολυμπιακός: Ο Γκαρθία ήταν η πρώτη επιλογή Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 12:38 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 05.07.2024

Τον γνωρίζει καλά από την Εϊμπάρ, αναλυτικά τι έκανε ο έμπειρος μέσος με τον Βάσκο προπονητή…

O Ντάνι Γκαρθία ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε τα ιατρικά, υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Μία κίνηση από πλευράς «ερυθρόλευκων» η οποία αποτελεί και την πρώτη ουσιαστική επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Φυσικά για όλες τις κινήσεις ο Βάσκος τεχνικός είναι ενήμερος και έχει δώσει τη θετική του εισήγηση, αλλά ο Ντάνι Γκαρθία είναι ο παίκτης που ζήτησε και πρότεινε ο ίδιος στους διοικούντες την ΠΑΕ. Η πρώτη μεταγραφή του έμπειρου κόουτς στη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» και οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι καλές, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Έχει συνεργαστεί μαζί του για αρκετό καιρό και συγκεκριμένα για τρεις σεζόν στην Εϊμπάρ. Από το 2015 μέχρι το 2018. Χρονιές στις οποίες ο Ντάνι Γκαρθία ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Εϊμπάρ και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τις συμμετοχές του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία.

Η Βαλένθια ρώτησε και έκανε πίσω

Προ ημερών οι Ισπανοί είχαν αναφέρει πως η Βαλένθια μπήκε «σφήνα» για την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία. Κάτι όμως το οποίο δεν έχει απόλυτη βάση στο τι ακριβώς συνέβη. Οι «νυχτερίδες» όντως ρώτησαν για τον παίκτη και τις σκέψεις του, όμως ενημερώθηκαν πως υπάρχει ο Ολυμπιακός και πως το θέμα είναι τελειωμένο, οπότε σταμάτησαν εκεί οι όποιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει να γίνουν.

Πάνω από 100 συμμετοχές με Μεντιλίμπαρ

Ο Ντάνι Γκαρθία έπαιξε τρεις σεζόν στην Εϊμπάρ με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ και έκανε πάνω από 100 συμμετοχές! Συγκεκριμένα, ο Βάσκος τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει τον έμπειρο μέσο συνολικά 105 φορές σε La Liga και Κύπελλο Ισπανίας.

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο το οποίο δείχνει πως ο Μεντιλίμπαρ εμπιστευόταν ξεκάθαρα τον Γκαρθία ως ποδοσφαιριστή και αυτό έχει να κάνει με το πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε ως βασικός, πόσες ως αλλαγή και σε πόσα ματς έγινε αλλαγή. Από τις 105 συμμετοχές στις 88 «έβγαλε» όλα τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα έπαιξε μόλις δύο φορές ως αλλαγή, ενώ σε 15 αγώνες βγήκε από το παιχνίδι ενώ είχε ξεκινήσει ως βασικός. Αριθμοί οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Μεντιλίμπαρ είχε τον Γκαρθία ως βασικό γρανάζι της Εϊμπάρ εκείνες τις σεζόν. Και δεν αποκλείεται φυσικά, κάτι ανάλογο να δούμε και στον Ολυμπιακό, αρκεί βέβαια να δείξει και αυτός σε καλή κατάσταση και σωστό βαθμό ετοιμότητας…