Ο Καρβαλιάλ ξέρει τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ολυμπιακός ξέρει τον Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ

i

© Intime

Ο Καρβαλιάλ ξέρει τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ολυμπιακός ξέρει τον Καρβαλιάλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:02 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 30.08.2024

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί... πάνοπλος.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στη League Phase του UEFA Europa League, μετά την κλήρωση που διεξήχθη στο Νιόν της Ελβετίας. Ο σύλλογος του Πειραιά αναμένεται να αντιμετωπίσει τις Ρέιντζερς, Πόρτο, Μπράγκα, Λυών, Καραμπάγκ, Μάλμε, Τβέντε και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Μία κλήρωση όχι τόσο απαγορευτική για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν στόχο να συνεχίσουν στα νοκ - άουτ και τον δρόμο προς τον τελικό του «Σαν Μαμές». Ανάμεσα στους αντιπάλους του, λοιπόν, βρίσκεται η Μπράγκα, εκεί όπου προπονητής έχει αναλάβει εδώ και λίγο διάστημα ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο άνθρωπος που λίγους μήνες πριν κλήθηκε να σώσει ένα καράβι που βάδιζε προς τα βράχια.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Φιλότιμος, εργατικός αλλά δίχως να καταφέρει ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Πειραιωτών, ο Πορτογάλος τεχνικός αποχώρησε μετά από δύο μήνες από την ομάδα. Τώρα έρχεται ως αντίπαλος και μαζί του κουβαλάει μία γνώση που αποκόμισε όντας προπονητής των «ερυθρόλευκων». Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού αρκετών από των ποδοσφαιριστών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού ο ίδιος χρησιμοποίησε 13 από τους 30 που ανήκουν στο φετινό ρόστερ της ομάδας.

Υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου αγωνίστηκαν οι Γιώργος Μασούρας, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ροντινέι, Σαντιάγκο Έσε, Ανδρέας Ντόη, Φρανσίσκο Ορτέγκα, Παναγιώτης Ρέτσος, Ζουλιάν Μπιανκόν, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο, Νταβίντ Κάρμο και Κωνσταντής Τζολάκης. Σχεδόν το 1/2 του ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, δηλαδή, έπαιξε με τον Καρβαλιάλ προπονητή.

Συν τοις άλλοις, ο Καρβαλιάλ έχει στο δυναμικό του και τον Αντρέ Όρτα, που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στους Πειραιώτες και φέτος παίζει στην Μπράγκα. Βέβαια, αυτό έχει και αντίθετη ανάγνωση! Διότι όσο ξέρει ο Καρβαλιάλ τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο ξέρει ο Ολυμπιακός τον Καρβαλιάλ.

Αν μη τι άλλο, όταν σχεδόν η μισή ομάδα έχει παίξει με τον Πορτογάλο προπονητή, πάνω - κάτω γνωρίζει τις προσεγγίσεις του σε ένα ματς. Επιπλέον, υπό τις οδηγίες του Καρβαλιάλ, ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε και φοβερό ποδόσφαιρο και αυτό σε συνδυασμό με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν την φυγή του. Παρόλα αυτά, κάθε ανάγνωση αγώνα είναι διαφορετική και επομένως τόσο ο Μεντιλίμπαρ όσο και ο κόουτς της Μπράγκα θα προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στις ανάγκες τις μεταξύ τους αναμέτρησης

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Πάντως, ο Πορτογάλος έρχεται στην Ελλάδα ως φίλος, αφού ο Ολυμπιακός αναγνώρισε και αναγνωρίζει το πόσο φιλότιμος υπήρξε στο διάστημα της θητείας του. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τον προσκάλεσε στον τελικό του UEFA Europa Conference League.