Ο Φορτούνης έζησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα πριν αναζητήσει αλλού την τύχη του

Κώστας Φορτούνης

i

©intime

Ο Φορτούνης έζησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα πριν αναζητήσει αλλού την τύχη του

Δημήτρης Χούπης 22:01 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:04 - 15.07.2024

Από τα τμήματα υποδομής ως τη Γερμανία, η επιστροφή, η καθιέρωση, οι τίτλοι, οι δύο χιαστοί και η μυθική νύχτα της 29ης Μαΐου. Ο Κώστας Φορτούνης έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην τεράστια ερυθρόλευκη ιστορία, πριν κλείσει πίσω του την πόρτα επιλέγοντας μια άλλη προοπτική για την καριέρα του.

Ο Κώστας Φορτούνης μετά από πάνω από μια δεκαετία σε δύο θητείες στον Ολυμπιακό, λέει αντίο στην ομάδα του Πειραιά, με την οποία συνέδεσε σχεδόν όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα. Ο 31χρονος μέσος φεύγει από τους «ερυθρόλευκους» με μια βαλίτσα... γεμάτες αναμνήσεις και τίτλους.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέτρησε 343 συμμετοχές, 94 γκολ και 106 ασίστ, είναι τέταρτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, αλλά και έκτος σκόρερ όλων των εποχών. Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και το Conference League τον Μάιο που πέρασε.

Η πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και η αποχώρηση για τη Γερμανία

Ο Κώστας Φορτούνης αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Πειραιά, όπου έκατσε για πέντε χρόνια μέχρι να αποχωρήσει για τα Τρίκαλα, μετά στον Αστέρα Τρίπολης και τέλος στη Γερμανία για την Καϊζερσλάουτερν.

Με τη γερμανική ομάδα τόσο στην Bundesliga όσο και στη δεύτερη ομάδα της Γερμανίας είχε καλή παρουσία, αποτελώντας βασικός «κομμάτι» του συλλόγου. Συνολικά μέτρησε 77 συμμετοχές, τρία γκολ και δέκα ασίστ, αλλά στην πρώτη του σεζόν με την Καϊζερσλάουτερν υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Στην τελευταία του μάλιστα για λίγο δεν κατάφερε να τερματίσει τρίτη, στη θέση που οδηγεί στα playoffs ανόδου στην Bundesliga.

Η επιστροφή στον Ολυμπιακό και η καθιέρωση στη βασική ομάδα

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ολυμπιακός βλέπει την εξέλιξη του Έλληνα διεθνή και αποφασίζει να τον φέρει πίσω στον Πειραιά, δίνοντας λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως ο τότε 21χρονος με προπονητή αρχικά τον Μίτσελ και στη συνέχεια τον Βίτορ Περέιρα καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα και τους έβγαλε ασπροπρόσωπους.

Μια χρονιά μετά (2015-16) μάλιστα έκανε την πιο παραγωγική του σεζόν με 21 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια ο Έλληνας διεθνής δεν είχε την ανάλογη πορεία, ωστόσο είχε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των προπονητών του, αλλά και την αγάπη του κόσμου.

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»: Το συγκινητικό αντίο του Ελ Αραμπί στην ομάδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:53 - 14.07.2024

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»: Το συγκινητικό αντίο του Ελ Αραμπί στην ομάδα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει τους Πειραιώτες, μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα.

Οι ατυχίες και τα προβλήματα που τον άφησαν πίσω

Το καλοκαίρι του 2019 σε ένα φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία ο Κώστας Φορτούνης τραυματίζεται σοβαρά, με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί πόδι. Τη σεζόν εκείνη ο τραυματισμός τον άφησε πίσω, όπως είναι λογικό, μιας και επέστρεψε μετά τη μέση της χρονιάς.

Ο ίδιος μπορεί να μην το έβαλε κάτω, αλλά η ατυχία δύο χρόνια μετά του χτύπησε ξανά την πόρτα. Ο Έλληνας μέσος ξανά σε φιλικό προετοιμασίας παθαίνει ξανά ρήξη χιαστού, αλλά αυτή τη φορά στο αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει όλη σχεδόν τη χρονιά.

Η εξιλέωση με την κατάκτηση του Conference League

Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο του σοβαρό τραυματισμό ο Κώστας Φορτούνης έδειξε ότι δεν το είχε βάλει κάτω. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είχε πλέον επιστρέψει και το έδειχνε μέσα στο γήπεδο, όπου έβγαζε τον καλύτερό του εαυτό.

Που να ήξερε ότι στην τελευταία του σεζόν θα κατάφερνε και να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό. Ο Ολυμπιακός παρά την κακή του εικόνα στην αρχή της φετινής σεζόν, κατάφερε μετά την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να... γυρίσει τον διακόπτη και να φτάσει μακριά στην Ευρώπη.

Στον τελικό του Conference League οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα μπροστά σε 20.000 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στην OPAP Arena για το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα του Πειραιά τελικά θα κατακτήσει το τρόπαιο, νικώντας με 1-0 τη Φιορεντίνα και έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Με τη λήξη ο Φορτούνης ξέσπασε σε κλάματα για την τεράστια επιτυχία και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον γιο του, στον οποίο είχε μια υπόσχεση, να τον δει να παίζει όπως πριν. Και το έκανε. «Το κύπελλο το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Παρά τους τραυματισμούς ήθελα να γυρίσω στα γήπεδα και να με δει ο γιος μου, όπως πριν», ήταν τα λόγια του.

Έτσι έκλεισε και η πορεία του στον Ολυμπιακό, κατακτώντας τον πιο σημαντικό και μεγάλο τίτλο στην ιστορία της ομάδας ως αρχηγός. Αλλά και ξεσπώντας σε κλάματα δύο φορές, μία στο γήπεδο και μία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά όταν άκουγε να τον αποθεώνουν και να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία.