Κοστίνια: Η πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου Ευρώπης, Ολυμπιακού

O Κοστίνια με τη φανέλα της Ρίο Άβε

i

© Photo by Gualter Fatia/Getty Images

Κοστίνια: Η πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου Ευρώπης, Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:19 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 05.06.2024

Πριν καν να έρθει η έναρξη του μεταγραφικού παζαριού, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη την πρώτη του μεταγραφή. Όχι τώρα, αλλά λίγους μήνες πριν ο σύλλογος έκλεισε έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη. Το όνομά του; Κοστίνια!

Τέλος! Μία χρονιά εφιαλτική μετατράπηκε στο απόλυτο όνειρο, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε το UEFA Europa Conference League με τον πιο... μάγκικο τρόπο. Κόντρα στα προγνωστικά, οι Πειραιώτες πέτυχαν μεγάλες προκρίσεις και στον τελικό νίκησαν τη Φιορεντίνα με 1-0, χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί.

Πλέον, η επόμενη ευρωπαϊκή μάχη θα δοθεί στις 25/26 Σεπτεμβρίου του 2024, αφού μετά την κατάκτηση οι Πειραιώτες εξασφάλισαν εισιτήριο για τη League Phase του Europa League. Αυτό τους δίνει όχι απλά αρκετό χρόνο προετοιμασίας αλλά και μεγάλο διάστημα για να διαπραγματευτούν συμβόλαια, να επιλέξουν με ηρεμία ποιοτικές μεταγραφικές λύσεις κ.ο.κ.

Βέβαια, η πρώτη προσθήκη έχει γίνει και αποτελεί έναν παίκτη που θα ενισχύσει τη δεξιά πτέρυγα της άμυνας. Ο λόγος για τον Κοστίνια, έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και ο οποίος μπορεί να φτάσει ψηλά, αν αξιοποιήσει το ταλέντο του. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία με τη Ρίο Άβε τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο νεαρός μπακ θα έρθει να πλαισιώσει τον Ροντινέι ως μία εναλλακτική με ποιότητα. Άλλωστε, τη φετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος έπαιζε ασταμάτητα με τους «ερυθρόλευκους», σημειώνοντας συνολικά 50 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την επόμενη σεζόν, λοιπόν, θα έχει στο πλευρό του ένα στήριγμα το οποίο και ανάσες θα του δώσει, αλλά και θα προσφέρει στον σύλλογο το ταλέντο του.

Βεβαίως, το ερώτημα που γεννάται είναι το πόσο ταλαντούχος είναι ο Κοστίνια. Η απάντηση έρχεται από την κορυφαία ενδεκάδα της Primeira Liga, εκεί όπου ο νεαρός μπακ, ηλικίας 24 ετών, αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας για τη σεζόν 2023-24. Μάλιστα, στην ψηφοφορία συμμετείχαν παίκτες και προπονητές, οι οποίοι και έκριναν πως ο Πορτογάλος ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Ο προπονητής του στη Ρίο Άβε, Λουίς Φρέιρε, δεν έκρυψε την εκτίμησή που τρέφει για τον παίκτη, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως έκανε εξαιρετική σεζόν. «Ο Κοστίνια είναι ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες. Έκανε εξαιρετική σεζόν! Αυτός και ο Γκούγκα είναι δύο παίκτες που δίνουν αρκετά μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι τους», είχε αναφέρει ο τεχνικός του συλλόγου της Primeira Liga. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που τον εμπιστεύτηκε σε συνολικά 37 αγώνες, με τον Κοστίνια να του... επιστρέφει έξι γκολ και πέντε ασίστ.