Γι’ αυτό ο κόσμος αποθέωσε τον Μουζακίτη!

Γι’ αυτό ο κόσμος αποθέωσε τον Μουζακίτη!

Διονύσης Βερβελές 10:01 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 05.10.2024

Τα στοιχεία του 17χρονου μέσου των «ερυθρόλευκων», Χρήστου Μουζακίτη που εντυπωσίασε και στην Ευρώπη…

Σημαντική η νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπράγκα για το Europa League μέσα στο Καραϊσκάκη, με το εντυπωσιακό 3-0. Ένα ματς το οποίο είχε αρκετά θετικά στοιχεία για τους «ερυθρόλευκους». Ένα απ' αυτά, δεδομένα, ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος μέσος μπήκε και πάλι βασικός, για δεύτερο σερί αγώνα, πραγματοποιώντας έτσι και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Φυσικά στην Ευρώπη έχει παίξει ξανά με τους Νέους και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την περσινή κατάκτηση του Youth League. Τώρα όμως έπαιξε με την πρώτη ομάδα στο Europa League και έζησε και αυτήν την εμπειρία στα μόλις 17 του χρόνια!

Όχι μόνο έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη με τους «ερυθρόλευκους», αλλά παράλληλα έκανε και όλο το Καραϊσκάκη να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, κάτι που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ο Καστίγιο είχε αποθεωθεί σε μικρή ηλικία και εδώ τώρα, αναζητούμε τι ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάξει δυνατά «Μουζακίτης»...

Έβγαλε πάθος

Το πρώτο πράγμα που αντίκρισε κάποιος βλέποντας τον Μουζακίτη στο γήπεδο, ήταν το πάθος που είχε για να παίξει σε αυτό το ματς. Χωρίς υπερβολή από τα πρώτα κιόλας λεπτά «κατάπινε» τον αντίπαλό του. Δεν άφησε μονομαχία να του περάσει και φυσικά αυτό φαινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σίγουρες πάσες και οι αλλαγές παιχνιδιού

Ένα από τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του Μουζακίτη είναι ο τρόπος που μοιράζει την μπάλα και «ανοίγει» την ανάπτυξη για την ομάδα του. Δε «μάσησε», ζήτησε μπάλα από τους συμπαίκτες του, την πήρε και την προώθησε.

Οι περισσότερες μπαλιές που επιχείρησε βρήκαν «ερυθρόλευκα» πόδια. Όμως αυτό το οποίο ξεχώρισε στο παιχνίδι του και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, ήταν η αλλαγή παιχνιδιού που επιχείρησε αρκετές φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άλλαξε πλευρά στην μπάλα και μάλιστα όχι με «τυφλές» μπαλιές, αλλά στοχευμένες σε συμπαίκτες του.

Δεν το λες και γκέλα στην Πόλη, αλλά θέλει χρόνο και... αναμονή για τις λύσεις στα ριμπάουντ

Δεν το λες και γκέλα στην Πόλη, αλλά θέλει χρόνο και... αναμονή για τις λύσεις στα ριμπάουντ

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για την 1η αγωνιστική της Euroleague, τον ανεβασμένο Πίτερς, αλλά και την επιστροφή του ΜακΚίσικ.

Μόνο ένα λάθος μετά το 80'

Το επίσης εντυπωσιακό του Μουζακίτη στον αγώνα με την Μπράγκα, ήταν το γεγονός πως ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο παιχνίδι του. Το μόνο λάθος που έκανε ο νεαρός μέσος και μπορεί να πει κανείς πως φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν μετά το 80'!

Σε μία στιγμή που θέλησε να βγάλει στην αντεπίθεση την ομάδα του με μπαλιά στην επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του. Και πάλι όμως παρά το τρέξιμο που είχε... ρίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή και το 3-0 που είχε ο Ολυμπιακός, πείσμωσε ο μικρός και προσπάθησε να κερδίσει και πάλι την κατοχή της μπάλας!

Αυτά είδε ο κόσμος και γούσταρε. Και γι’ αυτό «φωνάζει» πως προτιμά να βλέπει Έλληνες, μικρούς, ποδοσφαιριστές που θα μπαίνουν στα γήπεδα και θα δίνουν τα πάντα για την ερυθρόλευκη φανέλα…