Ολυμπιακός: Θέλουν τον χρόνο τους οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα
i

© Intime

Ολυμπιακός: Θέλουν τον χρόνο τους οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα

Διονύσης Βερβελές 17:01 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 17.09.2024

Ο Μεντιλίμπαρ δεν τους έριξε τυχαία στη… μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό και τώρα περιμένει την άνοδό τους!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα που έχουν οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα και για αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός τους απέκτησε τις τελευταίες ημέρες δήλωσης της λίστας στην UEFA για τα ματς της Ευρώπης. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη έτοιμοι και δε βρίσκονται στην καλύτερή τους αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό φυσικά ήταν κάτι που το γνώριζαν άπαντες στην ομάδα και όχι μόνο. Ιδιαίτερα ο Γουίλιαν ήταν χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο οπότε είναι και λογικό να μην είναι ακόμη έτοιμος. Από την άλλη ο Ολιβέιρα ναι μεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι με τη Γαλατάσαραϊ, αλλά είχε να παίξει καιρό στην Τουρκία.

Έγινε αυτό που δεν ήθελε ο Μεντιλίμπαρ

Άλλωστε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε καν σκεφτεί να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους δύο τους ως βασικούς στο ματς με τον Παναιτωλικό. Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Βάσκος τεχνικός ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα να δώσει χρόνο συμμετοχής στους δύο ποδοσφαιριστές του, στη λογική όμως πως ο Ολυμπιακός θα είχε το πάνω χέρι στο ματς και θα είχε σκοράρει για να είναι κοντά στη νίκη.

Αυτό ήταν το ιδανικό σενάριο για τον Μεντιλίμπαρ. Όμως έγινε αυτό που δεν ήθελε, έβαλε τους δύο παίκτες σε ένα ματς με μεγάλη πίεση από τη στιγμή που είχε μείνει το 0-0. Και περίμενε από τους δυο τους μία ενέργεια για να «ξεκλειδώσει» η αντίπαλη άμυνα και να έρθει η νίκη. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ και αυτό που έμεινε στον κόσμο είναι η εικόνα δύο ανέτοιμων παικτών.

Φάνηκε, λοιπόν, πως και οι δύο ποδοσφαιριστές χρειάζονται δουλειά. Τόσο για να «δέσουν» με την ομάδα έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, όσο όμως και για να ανεβάσουν το ποσοστό της αγωνιστικής τους ετοιμότητας. Αυτό, προκειμένου να δώσουν και παραπάνω πράγματα στους «ερυθρόλευκους» στη συνέχεια.

Τι έδειξε ο καθένας τους

Ο Γουίλιαν ήταν αυτός που μπήκε στο χορτάρι πιο ορεξάτος. Άκουσε και το περισσότερο χειροκρότημα από τον κόσμο που ήθελε να τον δει αγωνιζόμενο στο Καραϊσκάκη. Για ένα δεκάλεπτο, περίπου, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ζητούσε και έπαιρνε την μπάλα και προσπάθησε να βγάλει ενέργεια. Από εκεί και πέρα όμως έδειξε να… μένει από δυνάμεις και εδώ είναι το θέμα της φυσικής κατάστασης που πρέπει να βελτιώσει.

Από την άλλη ο Ολιβέιρα στα πρώτα του λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθούσε να βρει τα δικά του πατήματα. Δεν μπορούσε να βρεθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο γήπεδο, κάτι το οποίο όσο περνούσε ο χρόνος έφτιαχνε. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε και η μπάλα πολλές φορές από τα πόδια του και εξαιτίας της έλλειψης κίνησης από την ομάδα, φάνηκε και ο ίδιος σα να μην είχε να δώσει κάτι το εξτρά. Είχε ωστόσο καλύτερα τρεξίματα και δείχνει πιο έτοιμος από τον Γουίλιαν.