Ο Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε από τον Μάιο τι θέλει να κάνει με το ρόστερ του...

Ο Κοβάσεβιτς και ο Μεντιλίμπαρ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε από τον Μάιο τι θέλει να κάνει με το ρόστερ του...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:22 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 04.09.2024

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα αναμένεται να είναι ο τελευταίος παίκτης που παίρνει ο Ολυμπιακός, ικανοποιώντας την επιθυμία Μεντιλίμπαρ για ένα κλειστό ρόστερ. Αντίθετα, τέτοια εποχή πέρυσι η ομάδα είχε αποκτήσει σχεδόν τους διπλάσιους παίκτες...

Σεπτέμβριος 2024. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα και με αυτόν - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - να κλείσει τις μεταγραφικές του υποθέσεις, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Εφόσον, λοιπόν, ολοκληρωθεί και τυπικά η υπόθεσή του, τότε ο Πορτογάλος θα είναι το 10ο φετινό απόκτημα των «ερυθρόλευκων».

Κάπως έτσι, το ρόστερ της ομάδας αναμένεται να αποτελείται από 29 ποδοσφαιριστές, αφού οι Βέζο (ο οποίος συνδέεται με την Εγιουπσπόρ), Ραντζέλοβιτς και Ανδρούτσος δεν υπολογίζονται από τον προπονητή τους. Αυτό, λοιπόν, τι σημαίνει; Σημαίνει πως έγινε πράξη αυτό που ο Μεντιλίμπαρ ζητούσε από την αρχή της σεζόν. Αν μη τι άλλο, πέραν της πρόσφατης δήλωσης για «ντουλάπα με ρούχα που φοριούνται», ο Ισπανός είχε πει από τον Μάιο ότι δεν θέλει μεγάλο ρόστερ.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση γι΄ αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των παικτών. Έχουμε 28 παίκτες και είναι αδύνατον να συνεχίσουμε με έναν τόσο μεγάλο αριθμό. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε 23-24 ποδοσφαιριστές για τη νέα σεζόν», είχε πει συγκεκριμένα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν αφαιρεθούν οι τερματοφύλακες Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος και Μπότης, τότε ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του 25 παίκτες.

Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2023 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είχε κάνει δικούς του 16 ποδοσφαιριστές, ήτοι σχεδόν μισή ενδεκάδα παραπάνω απ' ότι φέτος. Πολλοί από αυτούς, δε, δεν κατάφεραν καν να πείσουν, με τους Σολμπάκεν, Φρέιρε, Σκάρπα και Πορόζο να μην βγάζουν καν τον χειμώνα. Όμως φέτος, ο προπονητής ζήτησε κάτι που όλοι οι προπονητές και καθηγητές ποδοσφαίρου, θεωρούν «κλειδί» για την αρμονική λειτουργία της ομάδας. Δηλαδή ένα κλειστό ρόστερ!

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπότης, ίσον τέσσερεις στο τέρμα. Κάρμο, Πιρόλα, Ντόη, Μπιανκόν, Ρέτσος, Κουτσίδης, Ορτέγκα, Αποστολόπουλος, Κοστίνια, Ροντινέι, ίσον δέκα στην άμυνα. Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Έσε, Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, ίσον οκτώ στη μεσαία γραμμή. Βέλντε, Μασούρας, Γουίλιαν, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας ίσον επτά. Σύνολο, λοιπόν, 29 παίκτες.