«Ο Ντάνι Γκαρθία θα υπογράψει σύντομα στον Ολυμπιακό»

Ντάνι Γκαρθία

i

©Photo By Inigo Larreina/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

«Ο Ντάνι Γκαρθία θα υπογράψει σύντομα στον Ολυμπιακό»

Κώστας Τόπας 12:41 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 05.06.2024

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ισπανία, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία.

Εδώ κι αρκετό καιρό στην Ισπανία έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία. Ο 33χρονος Ισπανός μέσος, του οποίου το συμβόλαιο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο λήγει το προσεχές καλοκαίρι και πολύ δύσκολα θα παραμείνει στους Βάσκους.

Τη φετινή σεζόν, ο Ντάνι Γκαρθία μέτρησε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συγκεκριμένα αγωνίστηκε 617 λεπτά. Αυτή τη φορά, νέο δημοσίευμα από την Ισπανία αναφέρει πως ο έμπειρος μέσος αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μπιλμπάο προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στον Ολυμπιακό.

Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι
CONFERENCE LEAGUE

12:04 - 05.06.2024

Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέα με τον Κάρλο Αντσελότι και τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν πρωταγωνιστής σε ένα απίθανο στατιστικό, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

«Είναι πιθανό ότι η υπογραφή του Ντάνι Γκαρθία στον Ολυμπιακό θα επισημοποιηθεί σύντομα, μετά από ρητή απαίτηση του Μεντιλίμπαρ», αναφέρει το σχετικό tweet.

Να σημειωθεί ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι ο Ντάνι Γκαρθία συνεργάστηκαν για τρία χρόνια και στην Εϊμπάρ (2015-2018).

Τις τρεις σεζόν με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία της Έιμπαρ, ο Ντάνι Γκαρθία είχε: Την πρώτη περίοδο (2015-16) 35 παιχνίδια. Τη δεύτερη (2016-17) 38 ματς, ένα τέρμα και μία ασίστ. Και την τρίτη (2017-18) 32 αγώνες και μία ασίστ. Δηλαδή, ο Ισπανός μέσος είχε γεμάτες σεζόν και ήταν και εκ των αρχηγών της ομάδας.

Tο καλοκαίρι του 2018, ο Ντάνι Γκαρθία Καρίγιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μεταπήδησε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με την οποία σε έξι περιόδους μετράει 194 αγώνες, ένα γκολ και επτά ασίστ. Επίσης, πέρα από την Αθλέτικ και την Έιμπαρ (223 παιχνίδια, 3 τέρματα, 5 ασίστ), έχει αγωνιστεί στη Χετάφε Β΄ (36 ματς) και στην Αλικάντε (29 αγώνες), ενώ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Σοσιεδάδ.