Ο Ράκιτιτς δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ

Ο Ράκιτιτς δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ

Νεφέλη Μπισμπίκη 16:34 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 10.09.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα μπορούσε να έχει πιο πιστό θαυμαστή από τον Ιβάν Ράκιτιτς, καθώς ο Κροάτης σε πρόσφατη συνέντευξη έκανε ξανά ειδική αναφορά στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς, έχει περάσει από δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας. Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη είναι οι δύο σύλλογοι-σταθμοί στην καριέρα του ,με τους οποίους έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια και ειδικά με την δεύτερη όπως λέει και ο ίδιος, έχει στην κατοχή του ένα κύπελλο που δεν έχει ούτε ο Μέσι. Προφανώς αναφέρεται στην Σεβίλλη, με την οποία πανηγύρισε το Europa League δύο φορές, με δύο διαφορετικούς προπονητές.

Ο 36χρονος Κροάτης, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στην Χάιντουκ Σπλιτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε εξομολογήθηκε πως δεν σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του ακόμα, αλλά προχώρησε και σε δηλώσεις που αφορούν τις δύο προηγούμενες ομάδες του στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την Σεβίλλη την τελευταία σεζόν πριν αποχωρήσει, αναφέρθηκε ειδικά στον τότε προπονητή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και νυν προπονητή του Ολυμπιακού, για τον οποίο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια πολλές φορές στο παρελθόν:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ από εμένα. Ως άνθρωπος, ως προπονητής και ως μάγος, γιατί μας έβγαλε από την κατάσταση που ήμασταν και μετά απολαμβάναμε καθημερινά το πρωτάθλημα και φυσικά το Europa League. Ένιωσα ξανά όταν πήγαινα στους αγώνες τον φόβο των άλλων ομάδων και το έκανε με τον τρόπο του».

Ο Μέσι δεν δίστασε να ονομάσει τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ του κι αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο
REST OF THE WORLD

12:14 - 08.09.2024

Ο Μέσι δεν δίστασε να ονομάσει τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ του κι αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο

Ο Λιονέλ Μέσι ενώ έχει αγωνιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα τόσο σε Μπαρτσελόνα όσο και Παρί Σεν Ζερμέν, κατονόμασε έναν ποδοσφαιριστή ως τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη που δεν υπήρξε ποτέ συμπαίκτης του.

Υπενθυμίζεται, πως όταν ο Μεντιλίμπαρ είχε αναλάβει την Σεβίλλη, τον Μάρτιο του 2023, ήταν ο τρίτος προπονητής στην σειρά που καθόταν στον πάγκο της ομάδας και κατάφερε να την αναγεννήσει, όπως παρόμοια έχει πράξει και με τον Ολυμπιακό. Σήκωσε μάλιστα το Europa League, απέναντι στον άνθρωπο που έχει στην κατοχή του οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό τίτλο υπάρχει, τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη συνέχεια ο Ράκιτιτς είπε πως λυπάται που δεν κατάφερε να κερδίσει περισσότερους τίτλους με την Μπαρτσελόνα αλλά μίλησε και για την τωρινή κατάσταση της ομάδας.

« Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει νεαρούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Νομίζω ότι όλα αυτά που έρχονται είναι καλά και αφού όλοι αναρρώσουν, θα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα έχουμε ένα υπέροχο μέλλον ».

«Χρειαζόμασταν να κερδίσουμε περισσότερα και με σεβασμό στις άλλες ομάδες, το κάναμε .....Νιώθαμε πάνω από τους άλλους και το ποδόσφαιρο μας τιμώρησε», πρόσθεσε για την εποχή που ήταν παίκτης των «μπλαουγκράνα».