Ο ξεχωριστός ρόλος του Κοβάσεβιτς για τον Στάμενιτς και ο... Χουάνγκ

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

i

© Intime

Ο ξεχωριστός ρόλος του Κοβάσεβιτς για τον Στάμενιτς και ο... Χουάνγκ

Διονύσης Βερβελές 21:15 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 22.06.2024

Ο Κοβάσεβιτς δούλευε καιρό την περίπτωση του Νεοζηλανδού χαφ, που πήρε συστάσεις και από τον Χουάνγκ για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή ολοκλήρωσε μια σπουδαία κίνηση, αποκτώντας με τη μορφή του δανεισμού από την Νότιγχαμ Φόρεστ τον Μάρκο Στάμενιτς. Ο διεθνής με την Νέα Ζηλανδία μέσος, υπέγραψε στον αγγλικό σύλλογο, με στόχο κάποια στιγμή να παίξει στην Premier League. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ήταν εύκολη η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι 22 ετών, αλλά ήδη έχει παραστάσεις σε αγώνες Champions League, τόσο με την ομάδα της Κοπεγχάγης, όσο και με του Ερυθρού Αστέρα.

Στους Σέρβους τον «τσέκαραν» για τα καλά οι Πειραιώτες και ο άνθρωπος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της μεταγραφής, ήταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» την περίπτωση του Στάμενιτς τη δουλεύει εδώ και καιρό. Και φυσικά, είναι ο άνθρωπος που έχει μιλήσει πολύ μαζί του. Ήταν αυτός που του ανέλυσε τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, πως σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ να τον χρησιμοποιήσει και τον έπεισε να έρθει να πάρει τις ευκαιρίες του και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Στάμενιτς με τον Κοβάσεβιτς βρέθηκε και στο διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί και η μετακίνησή του στους κατόχους του Conference League. Ο 22χρονος μέσος ωστόσο, είχε πάρει τις συστάσεις του και από αλλού. Στον Ερυθρό Αστέρα, υπήρξε συμπαίκτης του Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μπορεί να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν μίλησε αρνητικά στον Στάμενιτς.

Αυτό λένε οι πληροφορίες. Μην ξεχνάμε πως τόσο ο Χουάνγκ, όσο και ο Στάμενιτς, βοήθησαν τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει το νταμπλ στη Σερβία. Κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρωτάθλημα, ενώ στον τελικό Κυπέλλου νίκησε την Βοϊβοντίνα που στον πάγκο της έχει έναν πρώην «ερυθρόλευκο», τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.