Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς «μαθαίνει» τον τρόπο του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς «μαθαίνει» τον τρόπο του Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 20:02 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 17.07.2024

Ο Βάσκος τεχνικός έχει δείξει ότι του αρέσει το στιλ του νέου μέσου της ομάδας…

Τις πρώτες του προπονήσεις στην Ολλανδία έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός, εκεί που βρίσκεται από τη Δευτέρα, για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπου μία εβδομάδα προπονήσεις στο Ρέντη και πλέον είναι στην Ολλανδία.

Εκεί όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προετοιμάζει την ομάδα για τη νέα σεζόν, ενώ παράλληλα μαθαίνει και ο ίδιος τους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Μάρκο Στάμενιτς. Ο Νεοζηλανδός χαφ αποτελεί από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρόλευκων» αυτό το καλοκαίρι και είναι από τους παίκτες που περιμένει πολλά η ομάδα απ' αυτόν.

Ο Στάμενιτς αυτήν τη στιγμή επί της ουσίας μαθαίνει γενικότερα όλη την ομάδα μέσα από τις προπονήσεις, ενώ παράλληλα μαθαίνει και τον τρόπο δουλειάς του Μεντιλίμπαρ. Δουλεύει για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού και αυτές τις πρώτες ημέρες στην Ολλανδία βλέπει και αυτά που θέλει ο Μεντιλίμπαρ μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του και ιδιαίτερα από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής όπως είναι και ο Στάμενιτς.

Κατοχή και πίεση

Ήδη απ' αυτές τις πρώτες ημέρες της ομάδας του Πειραιά στην Ολλανδία ο Μεντιλίμπαρ ζητά από τους παίκτες του δύο από τα βασικά στοιχεία που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός. Καλή κατοχή της μπάλας στην επίθεση και πίεση σε όλο το γήπεδο όταν είναι η ομάδα σε θέση άμυνας.

Είναι στοιχεία τα οποία είδαμε από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη σεζόν και συγκεκριμένα στο διάστημα που ήταν ο Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Με αυτά τα στοιχεία άλλωστε η ομάδα κατάφερε να φτάσει και μέχρι την κατάκτηση του Conference League. Έτσι και ο Στάμενιτς αυτό το διάστημα μαθαίνει επάνω σε αυτά και το θετικό είναι πως ο Μεντιλίμπαρ βλέπει τον Νεοζηλανδό να ανταποκρίνεται στις οδηγίες του και αυτό είναι κάτι που του αρέσει.

Γιατί απ' αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα ο Στάμενιτς, φαίνεται πως είναι παίκτης που το... έχει με την μπάλα στα πόδια, ενώ και στην άμυνα δεν αφήνει και να περνάνε πολλά από μπροστά του!