Ολυμπιακός: Ο στόχος με την προσθήκη των Όρτα, Τσικίνιο

O Τσικίνιο

Ολυμπιακός: Ο στόχος με την προσθήκη των Όρτα, Τσικίνιο

Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι» με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις τους…

Στην Ελλάδα βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής οι Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο για λογαριασμό του Ολυμπιακού και αμφότεροι πρόκειται να αποτελέσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων». Το τυπικό απομένει πλέον για να κλείσουν οι μεταγραφές τους, που είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τι θέλει όμως να προσθέσει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών; Εδώ και καιρό υπήρχε το σενάριο πως οι «ερυθρόλευκοι» πρόκειται να κινηθούν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για το χώρο της μεσαίας γραμμής. Τελικά η ομάδα του Πειραιά προχώρησε στην προσθήκη δύο παικτών για το κέντρο.

Δύο τα στοιχεία που φέρνουν οι παίκτες

Επί της ουσίας αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός με τις δύο αυτές μεταγραφές, είναι από τη μία να έχει «φρέσκα» πόδια στο χώρο του κέντρου και από την άλλη να αποκτήσει ταχύτητα, κάτι το οποίο λείπει γενικότερα από την ομάδα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Τόσο ο Όρτα όσο και ο Τσικίνιο είναι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν ενεργοί στις πρώην ομάδες τους, Μπράγκα και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Όμως από την άλλη υπήρχε μία άλλη διαχείριση στις ομάδες όπου αγωνιζόντουσαν και δεν είναι τόσο επιβαρυμένοι όπως είναι αυτήν τη στιγμή οι μέσοι του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα οι Έσε, Καμαρά έχουν πάρει σχεδόν όλα τα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων». Έχουν ρίξει πολύ τρέξιμο σε όλα αυτά τα ματς που έχουν λάβει μέρος, κάτι το οποίο έχει φανεί και στην απόδοσή τους. Και δεν υπάρχει όπως φαίνεται φρεσκάδα, καθαρό μυαλό…

Έτσι με την άφιξη των Όρτα, Τσικίνιο αμέσως υπάρχουν λύσεις στο κέντρο και σίγουρα θα πάρουν ανάσες αυτοί που πρέπει. Παράλληλα, μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση. Αυτό περιμένει και ο Κάρλος Καρβαλιάλ από τους Τσικίνιο, Όρτα, να δώσουν στην ομάδα ταχύτητα και «φρεσκάδα», προκειμένου ο Ολυμπιακός να έχει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του.