Ο στόχος στο μεταγραφικό τοπίο και η βασική επιλογή για τους εξτρέμ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Eurokinissi

Ο στόχος στο μεταγραφικό τοπίο και η βασική επιλογή για τους εξτρέμ

Αυτό που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Κακά τα ψέματα αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός την προηγούμενη σεζόν, να κατακτήσει το Conference League, του έδωσε αρκετό χρόνο για το σχεδιασμό του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το καταλαβαίνει αυτό κανείς από το γεγονός πως η ομάδα δεν παίζει προκριματικά στην Ευρώπη και το πρώτο της ματς για το Europa League είναι προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, καθώς μεσολαβεί και διακοπή για αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Οπότε τα πρώτα ματς που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει δείξει καλά στοιχεία στα πρώτα φιλικά που έδωσε, όμως αυτό δεν αποτελεί και οδηγό για τη συνέχεια αφού χρειάζεται τη μεταγραφική ενίσχυση όπως και τη βελτίωση στο παιχνίδι της.

Από την άλλη υπάρχει μία άνεση χρόνου στο θέμα των μεταγραφών. Για αυτό και ο στόχος που έχει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια, είναι να μπορέσει να ενισχυθεί στα εξτρέμ μέχρι την έναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος. Για αυτό και έχει «φουλάρει» ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες για την απόκτηση του Βέλντε. Αυτήν τη στιγμή είναι ο νούμερο ένα στόχος για τα πλάγια της επίθεσης. Σε περίπτωση όμως που καθυστερήσει και άλλο το θέμα αυτό, θα προχωρήσει και η ομάδα στις επόμενες επιλογές της.

Την περίπτωση απόκτησης ενός εξτρέμ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θέλει να κλείσει ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να έχει και ημέρες μπροστά του ο παίκτης να μπει στις προπονήσεις της ομάδας και να ενταχθεί στο κλίμα. Από εκεί και πέρα η παραμονή του Ελ Κααμπί έδωσε μεγάλη «ανάσα» στην ομάδα για την επιθετική γραμμή, στην άμυνα θα αποκτηθεί όπως όλα δείχνουν ένας ακόμη στόπερ, αλλά δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή και στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα πάρει επίσης έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Είτε αυτός θα είναι κάποιος καινούργιος ή θα τα βρει με την Μπράγκα για την επιστροφή του Όρτα.

Φυσικά σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός βρει κάποια πολύ καλή περίπτωση πέρα από τα εξτρέμ, εννοείται πως θα κινηθεί για την απόκτησή του αφού τα «ραντάρ» της ομάδας είναι μονίμως ανοιχτά στην αγορά. Αναμένεται… παιχνίδι πάντως τις επόμενες ημέρες, ενώ φυσικά θα ακολουθεί έξυπνη τακτική για τον Ποντένσε