Ο τύπος που… διέγραψε τον Μπακαμπού

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

Αγιούμπ Ελ Κααμπί/ ©Intime

Ο τύπος που… διέγραψε τον Μπακαμπού

Διονύσης Βερβελές 11:00 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Η κουβέντα για τον πρώην φορ του Ολυμπιακού και ο νέος «εκτελεστής».

Δεν είναι ψέμα πως η υπόθεση του Σεντρίκ Μπακαμπού, απασχόλησε για αρκετό καιρό τους «ερυθρόλευκους». Με τα 18 του γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, εκμεταλλεύτηκε τη λήξη του συμβολαίου του και… έπαιξε μπάλα στις μεταγραφές.

Ακόμη και κρούση από την ΑΕΚ είχε, ωστόσο αποφάσισε να υπογράψει στην Αλ Νασρ. Στο Ντουμπάι πήγε, αλλά η οικογένειά του δεν έδειχνε «ζεστή» κι έτσι, λίγες ημέρες μετά, αντί 700.000 ευρώ, υπέγραψε στην Γαλατασαράι. Εκεί, βλέπει την… πλάτη του Ικάρντι που έχει πάρει φανέλα βασικού και περνά δύσκολες ημέρες.

Το θέμα μας εδώ, όμως, δεν είναι ο Μπακαμπού. Έκανε τις επιλογές του, ο Ολυμπιακός τη δική του. Κι ακόμη και όταν πληροφορήθηκαν πως δεν θα έμενε στην Αλ Νασρ, αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την απόφαση να επενδύσουν στο πρότζεκτ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και μόνο δικαιωμένοι μπορούν να νιώθουν από τις πρώτες επιδόσεις του Μαροκινού φορ.

Στα χνάρια του συμπατριώτη του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ελ Κααμπί, αναγνωρίζεται από όλους, ως ένας επιθετικός που μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία. Με ένα συμβόλαιο 1+1 (από τους «ερυθρόλευκους» η ενεργοποίηση της οψιόν), στην Ελλάδα περνά μια χαρά και στον Ολυμπιακό νιώθει περίφημα.

Με εννέα γκολ σε έντεκα ματς ως τώρα, δίνει το δικό του στίγμα και ξεκάθαρα, είναι αυτός που… διέγραψε από το μυαλό όλων τον Μπακαμπού. Υπήρξε και κόσμος που πίστεψε πως ήταν λάθος της διοίκησης του Ολυμπιακού, που δεν κράτησε τον Κονγκολέζο φορ. Χωρίς βέβαια να εξαρτάται από την ίδια, καθώς ο Μπακαμπού ήθελε περισσότερα του 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και να ζήσει την περιπέτειά του. Η απόφασή του δεν τον δικαίωσε. Και η πρώτη, να πάει στην Αλ Νασρ και η δεύτερη, να μετακομίσει στην Τουρκία και στη Γαλατά.

Στον Ολυμπιακό πάντως, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους στο πρόσωπο του Ελ Κααμπί που και γκολ δίνει, αλλά αφήνει και υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Οι αριθμοί του είναι ήδη εξαιρετικοί κι έτσι θέλει να συνεχίσει…