«Πάτησε» Ελλάδα ο Πορόσο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό (pics)

Τζάκσον Πορόσο

i

© Intime

«Πάτησε» Ελλάδα ο Πορόσο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό (pics)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:26 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 14.08.2024

Ο Τζάκσον Πορόσο προσγειώθηκε στην Αθήνα (2/8) και είναι έτοιμος να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού.

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Τζάκσον Πορόσο, με σκοπό να ολοκληρώσει αισίως τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Μετά το «ναυάγιο» με τον Κένεντι, οι Πειραιώτες κινήθηκαν άμεσα για την επόμενη μεταγραφική τους κίνηση. Εφόσον, όλα πάνε καλά και με τις ιατρικές εξετάσεις, ο 22χρονος αμυντικός θα ανακοινωθεί από τους ερυθρόλευκους και θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Σε ότι αφορά το βιογραφικό του, ο 23χρονος στόπερ ξεκίνησε από τις Ακαδημίες τις IDV πριν μεταπηδήσει σε αυτές της Manta FC και από εκεί πάρει μεταγραφή για τη Σάντος το 2018 αντί 350.000 ευρώ. Τον Οκτώβρη του 2020 η Μποαβίστα ήταν η πρώτη ομάδα που τον έφερε τον Τζάκσον Πορόσο στην Ευρώπη και το καλοκαίρι του 2022 η Τρουά πλήρωσε 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Ο ύψους 192 εκατοστών κεντρικός αμυντικός είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ. Ο Τζάκσον Πορόσο έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών της χώρας του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019, στο 3-0 επί της Βολιβίας. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί με τις ομάδες U17, U20 και U23 του Εκουαδόρ. Η χρηματιστηριακή αξία του Πορόσο σήμερα είναι στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συμβόλαιο με την Τρουά έως το 2027.

Το φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της Ευρώπης

Ημέρα φιλικού σήμερα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να βρίσκεται στο ιδανικότερο στάδιο ετοιμότητας στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα κοντραριστεί με τον Αστέρα Τρίπολης στο προπονητικό γήπεδο στο Ρέντη (19:30), σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που θα αποτελέσει «χρυσή» ευκαιρία για τον Ισπανό τεχνικό να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές.

Έπειτα από απόφαση του νέου προπονητή των Πειραιωτών, το συγκεκριμένο φιλικό θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, δημοσιογράφων αλλά και τηλεοπτικής κάλυψης. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρουν οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα.