Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον ΟΦΗ με την αύρα του Μεντιλίμπαρ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον ΟΦΗ με την αύρα του Μεντιλίμπαρ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:23 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 10.02.2024

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ, του οποίου και επικράτησε με το «εκκωφαντικό» 4-0. Η νίκη ήρθε με την αύρα του Μεντιλίμπαρ, που βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να δει από κοντά το ματς της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0. Οι Πειραιώτες παρουσίασαν μία απίθανη εικόνα, που θύμιζε την αρχή της χρονιάς και με αυτόν τον τρόπο πήραν άνετα το τρίποντο στο ματς της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

Οι Πειραιώτες πήραν με το «καλημέρα» το προβάδισμα, αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Μασούρας έκανε το 1-0. Ο Ποντένσε έβγαλε μία μπαλιά, ο Μπάουμαν απομάκρυνε στο σώμα του Έλληνα επιθετικού, εκείνος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και προ κενής εστίας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό ήρθε μία ακόμα αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, με τους παίκτες της κρητικής ομάδας να μη διώχνουν σωστά την μπαλιά του Φορτούνη. Σε θέση βολής βρέθηκε ο Αγιούπ Ελ Κααμπί, που δεν αστόχησε από τη μικρή περιοχή για το 2-0. Μετά τα δύο τέρματα ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να «σβήνει», συνεχίζοντας να ψάχνει το γκολ με ωραία κυκλοφορία της μπάλας.

Οι γραμμές της ομάδας παρέμεναν σε όλη τη διάρκεια ψηλά, με τους «ερυθρόλευκους» να υποχρεώνουν συνεχώς τους φιλοξενούμενους σε λάθη. Ένα από αυτά, με πρωταγωνιστή τον Γκαγιέγος, έφερε την μπάλα στον Ποντένσε, ο οποίος δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο κάνοντας το 3-0 στο 34ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε τέταρτο τέρμα, εντούτοις η «βολίδα» του Κάρμο στο 39’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες φάνηκαν να μπαίνουν με πιο χαλαρό τέμπο, όμως γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα. Κάπως έτσι ήρθε και το 4-0, το οποίο έφερε την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε την μπαλιά του Τσικίνιο στον χώρο και με ένα πανέμορφο κρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 57ο λεπτό. 

Ο Ολυμπιακός επέμεινε και δεν άφηνε λεπτό το πόδι από το γκάζι, προσπαθώντας να σκοράρει και πέμπτο γκολ. Παρόλα αυτά, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έκανε την απαραίτητη διαχείριση εν όψει Φερεντσβάρος. Χρειάστηκε να περάσουν 79 λεπτά προκειμένου να έρθει και η πρώτη μεγάλη στιγμή του ΟΦΗ. Αυτή ήρθε από τον Μπάκιτς, του οποίου η εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο κατέληξε στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Άλλο τέρμα τελικά δεν σημειώθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε ένα άνετο τρίποντο. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καιρό να κάνει τέτοιο εκρηκτικό ξεκίνημα. Η πίεση ψηλά κόντρα σε μία άμυνα που κάνει λάθη απέδωσε καρπούς, αφού οι Πειραιώτες σκόραραν και τα τρία τους τέρματα εκμεταλλευόμενοι μία αδράνεια. Το 2-0 στο 10’ έφερε μία ηρεμία στην ομάδα, την οποία εκείνη είχε πολύ ανάγκη.

MVP:

Κάθε ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σε πολύ καλό απόγευμα. Εκείνος που ξεχώρισε παρόλα αυτά ήταν ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος τα έκανε όλα στο γήπεδο. Έμπαινε σκληρά σε κάθε μονομαχία, σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, είχε συμμετοχή σχεδόν σε κάθε φάση και έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο τέρμα, στο 38’. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει με 4-0 από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε, μάλιστα, είχαν σκοράρει και οι Αγιούμπ Ελ Κααμπί - Ντανιέλ Ποντένσε, οι οποίοι πέτυχαν και τέρμα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί 
ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος, Μπάκιτς, Μπάκου, Αποστολάκης, Ισέκα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: