Ολυμπιακός: Οι δανεικοί θα ξεκαθαρίσουν τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ
i

© Intime

Ολυμπιακός: Οι δανεικοί θα ξεκαθαρίσουν τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 12:49 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 09.06.2024

Το θέμα των παικτών που ήταν δανεικοί στην ομάδα, θα ξεκαθαρίσει πρώτα απ' όλα…

Η σεζόν τελείωσε, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και πλέον μπαίνουμε στο... παιχνίδι των μεταγραφών. Έχουν αρχίσει και οι ζέστες από νωρίς για αυτό το καλοκαίρι, είναι και «καυτό» το θέμα αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι έχουν αρκετή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα.

Δεν είναι μόνο τα συμβόλαια που λήγουν αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε και δανεικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα για την κατάκτηση του Conference League. Όπως ήταν οι Κάρμο, Όρτα και Ποντένσε. Τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδωσαν πολλά σε όλη την Ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του τροπαίου. Οπότε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ιδανικά θα ήθελε να έχει και τους τρεις παίκτες για την επόμενη σεζόν.

H κάθε περίπτωση, όμως, έχει τις δικές της δυσκολίες και δεν είναι εύκολο για να αποκτηθούν ή να πάρει παράταση ο δανεισμός τους στους Πειραιώτες. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις απαιτήσεις που θα έχουν οι ομάδες και συγκεκριμένα η Πόρτο για τον Κάρμο, η Μπράγκα για τον Όρτα και η Γουλβς για τον Ποντένσε.

Αυτό που θέλουν όμως οι «ερυθρόλευκοι» είναι να τελειώσουν με αυτές τις υποθέσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Διότι απ' αυτές τις τρεις περιπτώσεις παικτών θα εξαρτηθούν και τα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Διότι αν τυχόν κάποιος δε μείνει ή ακόμη και οι τρεις, τότε ο Βάσκος τεχνικός σίγουρα θα θέλει παίκτη ή παίκτες να τους αντικαταστήσει και μιλάμε για θέσεις βασικών, από τη στιγμή που και αυτοί δεν ήταν ποδοσφαιριστές βοηθητικοί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή αλλά ήταν μέσα στις βασικές επιλογές του έμπειρου κόουτς.

Ο Ολυμπιακός είναι σε «ανοιχτή» γραμμή με τον Μεντιλίμπαρ, έτσι ώστε να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις όλων των υποθέσεων και από εκεί και πέρα να προχωρήσει ο σχεδιασμός όπως πρέπει και με τις εισηγήσεις του Βάσκου. Μία τέτοια για παράδειγμα, είναι ο Ντάνι Γκαρθία που όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού