Επιβεβαίωση Sportal: «Ο Ολυμπιακός "έκλεισε" τον Ουνάς», σύμφωνα με τον Ρομάνο

Ο Αντάμ Ουνάς με τη φανέλα της Νάπολι - Φωτ. IMAGO

Επιβεβαίωση Sportal: «Ο Ολυμπιακός "έκλεισε" τον Ουνάς», σύμφωνα με τον Ρομάνο

Διονύσης Βερβελές 10:57 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 25.09.2024

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τον Αντάμ Ουνάς κι ο Αλγερινός εξτρέμ ετοιμάζεται να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Επιβεβαίωση Sportal που αποκάλυψε την Τρίτη (24/09) ότι οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τη συμφωνία με τον άλλοτε μεσοεπιθετικό της Νάπολι.

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να λογίζεται ο Αντάμ Ουνάς, καθώς σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 27χρονο Αλγερινό εξτρέμ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τους Πειραιώτες. Οπως άλλωστε είχατε ενημερωθεί από το Sportal το μεσημέρι της Τρίτης (24/09).

Ο Αλγερινός ήταν ελεύθερος στην αγορά από τον περασμένο Ιούλιο, απ' όταν έφυγε και από τη Λιλ. Το όνομά του έπαιξε μέσα στο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό και τελικά η υπόθεση είχε αίσιο τέλος για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

«Ολυμπιακός συμφώνησε να υπογράψει τον πρώην εξτρέμ της Νάπολι και της Λιλ, Άνταμ Ουνάς ως ελεύθερο, Here we go! Διετές συμβόλαιο με ισχύ έως το 2026», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο στο tweet του.

Ο 27χρονος Αλγερινός εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στα δύο φτερά της επίθεσης και ως επιτελικός χαφ, έχει καταγράψει στην καριέρα του μέχρι στιγμής 215 επαγγελματικές συμμετοχές με 29 γκολ και 19 ασίστ. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 26 αγώνες με τη Λιλ έχοντας απολογισμό ένα γκολ.

Επιπλέον έχει φορέσει τη φανέλα της Νάπολι (62 ματς, 7 γκολ, 1 ασίστ), της Μπορντό (60 ματς, 10 γκολ, 6 ασίστ), της Κροτόνε (15 ματς, 4 γκολ, 4 ασίστ) και της Κάλιαρι (10 ματς, 1 ασίστ). Επιπλέον, ο Ουνάς έχει αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Αλγερίας, μετρώντας μάλιστα πέντε γκολ.

Το πρόβλημα στην ανάπτυξη

Από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Δε γυρνάει εύκολα η μπάλα στην επίθεση και έτσι έχει χαθεί η έμπνευση από την ομάδα του Πειραιά, άρα και η παραγωγή φάσεων και των γκολ. Φάνηκε ιδιαίτερα αυτό με τον Παναιτωλικό στο ισόπαλο 0-0, αλλά και στην ήττα με τον Άρη όπου ναι μεν σκόραρε, αλλά έβαλε το γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οπότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ψαχτεί για παίκτη ή παίκτες οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν μία μεγαλύτερη κινητικότητα στην επίθεση της ομάδας και θα προσφέρουν περισσότερα πράγματα στον τομέα αυτό.

Είναι και αριθμητικό το θέμα

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος που ο Ολυμπιακός ψάχνεται για την ενίσχυσή του, είναι αριθμητικός. Ναι μεν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήθελε εξαρχής ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ, αλλά το θέμα του τραυματισμού του Ζέλσον Μαρτίνς άνοιξε την κουβέντα για απόκτηση εξτρέμ. Αρχικά στον άξονα ήθελαν στην ομάδα να πάρουν παίκτη, αλλά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Πορτογάλος έγιναν οι δεύτερες σκέψεις.

Αυτό γιατί ο Μαρτίνς δεν έχει καλό ιστορικό με τους τραυματισμούς. Βέβαια μέχρι τώρα δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και ήταν στα συν το γεγονός πως είχε βγάλει όλη την προετοιμασία και τα πρώτα επίσημα ματς χωρίς κάποιον τραυματισμό. Όμως αυτός ο νέος μυϊκός τραυματισμός που προέκυψε έφερε στο προσκήνιο και την απόκτηση εξτρέμ.

Για αυτό και ο Ουνάς ετοιμάζεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα, επειδή ακριβώς παίζει στα πλάγια της επίθεσης.

Μια υπόθεση που ίσως και σήμερα να έχει εξέλιξη. Αναμονή υπάρχει και στο θέμα του Γιόβετιτς. Αν και πληροφορίες τον θέλουν να έχει καλή πρόταση και από το Ισραήλ, αλλά και από την Κύπρο.