Καμπράλ: Ένα όνομα κυκλωμένο εδώ και δύο χρόνια

Ζοβάνε Καμπράλ

i

Ζοβάνε Καμπράλ/©Photo by NurPhoto/Getty Images

Καμπράλ: Ένα όνομα κυκλωμένο εδώ και δύο χρόνια

Διονύσης Βερβελές 12:42 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 01.02.2024

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει στο «μάτι» τον Καμπράλ πριν από δύο καλοκαίρια…

Το όνομα του Καμπράλ η αλήθεια είναι πως δεν ήταν καινούργιο στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο όπως φαίνεται γνωρίζουν καλά στο μεγάλο Λιμάνι. Αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομά του, μόνο που υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, πως τώρα αποκτήθηκε από την ομάδα του Πειραιά και αναμένεται να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ψάχνει να πάρει παίκτες στα εξτρέμ. Εκεί όπου φαίνεται πως είναι θέση που κάθε χρόνο «πονάει», καθώς ενώ έχει αποκτήσει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας στην πράξη δεν του βγαίνουν. Για αυτό και η λίστα που υπάρχει με τα εξτρέμ για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη κάθε χρόνο.

Έτσι και για τον Καμπράλ οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν η πρώτη φορά που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Το όνομα του 25χρονου εξτρέμ ήταν αρκετά γνώριμο, αφού ακούγεται για τον Ολυμπιακό από το 2022! Το καλοκαίρι του 2022 ως παίκτης τότε της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην ομάδα που ανήκει και τώρα, αλλά είχε δοθεί ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα και πλέον μετακομίζει ομάδα του Πειραιά.

Επίσης και το περασμένο καλοκαίρι είχε γραφτεί το όνομά του, όμως επί της ουσίας δεν είχε υπάρξει κάποια κίνηση, όπως είχε γίνει το 2022. Τώρα όμως τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός έβγαλε ξανά το όνομά του από τη λίστα των εξτρέμ και αφού έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις φτάσαμε στο σημείο να γίνει παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Είχε μπει στο Ρέντη πριν από χρόνια

Ο Καμπράλ λείπει αυτό το διάστημα με το Πράσινο Ακρωτήρι στο Κόπα Άφρικα και όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του, θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, δηλαδή να βρεθεί στο Ρέντη.

Εκεί όπου ήταν ξανά για μία ημέρα πριν από χρόνια. Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο προπονητικό του Ρέντη ο Καμπράλ, καθώς είχε αγωνιστεί με τους Νέους της Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2017, στη διοργάνωση του Youth League. Τότε που οι Νέοι του Ολυμπιακού είχαν έρθει ισόπαλοι 2-2 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Καμπράλ είχε αγωνιστεί σε όλο το ματς.

Λίγες ώρες αργότερα και λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Champions League στο Καραϊσκάκη, με τους Πορτογάλους τότε να έχουν στη σύνθεσή τους τον νυν ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», Ζέλσον Μάρτινς. Και τώρα οι δυο τους θα είναι συμπαίκτες στον Ολυμπιακό…