«Ο Ολυμπιακός κλείνει τον Νέλσον Άμπεϊ από την Ρέντινγκ»

Νέλσον Άμπεϊ

i

PrtScr

«Ο Ολυμπιακός κλείνει τον Νέλσον Άμπεϊ από την Ρέντινγκ»

Κώστας Τόπας 13:48 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 14.08.2024

Οπως αποκάλυψε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νέλσον Άμπεϊ από την Ρέντινγκ.

«Ο Ολυμπιακός πλησιάζει στη συμφωνία για την απόκτηση του Νέλσον Άμπεϊ από τη Ρέντινγκ. Η συμφωνία στα τελευταία στάδια, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για μόνιμη μεταγραφή για τον ταλαντούχο αμυντικό της Αγγλίας U20. Θα είναι μέρος του μακροπρόθεσμου έργου Ολυμπιακού/Νότιγχαμ Φόρεστ για το παρόν και το μέλλον», αναφέρει στην ανάρτησή του ο έγκυρος Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο 20χρονος αμυντικός ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο αριστερό άνηκε από το 2020 στην Ρέντινγκ. Το συμβόλαιό του όμως έληγε το προσεχές καλοκαίρι κι έτσι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν -βάσει του ρεπορτάζ- αυτή την κατάσταση, για να πείσουν τον Άμπι να τους επιλέξει και να αφήσει στην άκρη την πρόταση της νεοφώτιστης στην Premier League, Λούτον.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Νέλσον Άμπεϊ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα για την League 1 της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ με ταχύτητα και καλή τεχνική. Είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές της Αγγλίας κι αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας της Ρέντινγκ. Φέτος καθιερώθηκε στην αγγλική ομάδα, έχοντας συνολικά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ρέντινγκ η οποία αγωνίζεται στη League One (3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) βρίσκεται στην 21η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο,  αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να κρατήσει τον νεαρό Άγγλο αμυντικό παρά να τον παραχωρήσει λίγους μήνες πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος ώστε να εισπράξει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο.