Οι φωνές του Μεντιλίμπαρ που ακούγονταν μέχρι έξω

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©intime

Οι φωνές του Μεντιλίμπαρ που ακούγονταν μέχρι έξω

Διονύσης Βερβελές 19:12 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 22.09.2024

«Τρελάθηκε» ο Βάσκος κόουτς με την εικόνα των «ερυθρολεύκων», δεν άλλαξε, όμως και κάτι…

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης Άρης - Ολυμπιακός, όποιος είδε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάλαβε πόσο πολύ είχε… στραβώσει με την εικόνα της ομάδας του! Ήταν έξαλλος ο έμπειρος τεχνικός με τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του ματς.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους πάλι φώναζε για πιο γρήγορη ανάπτυξη στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και πιο γρήγορες αποφάσεις μέσα στο γήπεδο. Κάτι όμως το οποίο δε γινόταν και αυτό τον έκανε ακόμη περισσότερο να εκνευριστεί. Ένα στοιχείο το οποίο τόνισε ουκ ολίγες φορές μέσα στην εβδομάδα και στις προπονήσεις που έγιναν στο Ρέντη. Έτσι συνεχίστηκε η κακή εικόνα με την αργή ανάπτυξη στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, από τον προηγούμενο αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.

Για αυτό και στο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Βικελίδης, ο Μεντιλίμπαρ φώναξε αρκετά στους παίκτες του. Ακούστηκαν οι φωνές του έξω από τ' αποδυτήρια, γιατί δεν του άρεσε τίποτα από τα όσα είδε. Έτσι προχώρησε και σε δύο γρήγορες αλλαγές, βγάζοντας από το παιχνίδι τους Βέλντε, Γκαρθία και βάζοντας μέσα τους Ολιβέιρα, Γουίλιαν.

Δεν άλλαξαν και πολλά βέβαια από πλευράς «ερυθρόλευκων» αναφορικά με την εικόνα τους στο γήπεδο, παρά τον εκνευρισμό που τους έδειξε ο προπονητής τους. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η μπάλα... κουνήθηκε κάπως περισσότερο από τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι οι αντιδράσεις των Πειραιωτών ήταν αργές και ξανά το παιχνίδι με τις σέντρες δε βγήκε σε καμία περίπτωση. Μάλιστα όπως φάνηκε δεν ήταν και λίγες οι φορές που και πάλι, όπως με τον Παναιτωλικό, οι σέντρες από τα πλάγια έβρισκαν τον πρώτο αντίπαλο που ήταν στην πορεία της μπάλας, άρα ξανά πέρα από την επιλογή της σέντρας και η εκτέλεσή τους δεν ήταν καλή.

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ εκτός από την ταχύτητα του παιχνιδιού της ομάδας του, στις παρατηρήσεις που έκανε στάθηκε και στις προσωπικές μονομαχίες. Άφησαν οι «ερυθρόλευκοι» πολλές φορές τη φάση στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Άρης να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και φυσικά στην επίθεση και να απειλεί. Θα ‘χει πολλά να πει στο Ρέντη, το θέμα είναι τι θα αλλάξει. Γιατί και την προηγούμενη εβδομάδα φώναζε, αλλά…