Στην τελική ευθεία του στόπερ ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός

i

©Intime

Στην τελική ευθεία του στόπερ ο Ολυμπιακός

Διονύσης Βερβελές 08:49 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 14.08.2024

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη και σήμερα, θέλουν να έχουν εξέλιξη…

Αυτό το οποίο είχε βάλει ως προτεραιότητα ο Ολυμπιακός για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, ενώ έχουν προηγηθεί οι μεταγραφές επιθετικού (Ναβάρο), εξτρέμ (Μαρτίνς) και χαφ (Τσικίνιο, Όρτα). Ο λόγος που έχει συμβεί αυτό είναι γιατί οι στόχοι που είχαν θέσει εξ αρχής οι «ερυθρόλευκοι» για το στόπερ δεν τους βγήκαν.

Πλέον τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την άμυνα είναι τρία και όλα δείχνουν πως θα υλοποιηθεί το αρχικό πλάνο, δηλαδή θα αποκτηθούν σίγουρα δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως στόπερ.

Το ένα όνομα είναι αυτό του Νέλσον Αμπέι από τη Ρέντινγκ της Αγγλίας. Μόλις 20 ετών έχει καταφέρει να είναι μέλος της εθνικής Αγγλίας Κ20 και επίσης αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Λούτον από την Premier League. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γράψει οι Άγγλοι ο Αμπέι είναι κοντά σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και αναμένονται εξελίξεις καθώς βρίσκεται στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα το όνομα του Κάρμο της Πόρτο παίζει «δυνατά» από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα είχε φτάσει ακόμη και σε σημείο να είναι έτοιμος να ταξιδέψει για την Ελλάδα, κάτι το οποίο όμως τελικά δεν έγινε. Τώρα αυτό που βγαίνει από την Πορτογαλία είναι πως η Πόρτο πλέον είναι διατεθειμένη να τον δώσει υπό τη μορφή δανεισμού, όμως θα επιθυμούσε πρώτα να βρει και τον αντικαταστάτη του. Έτσι δεν έχουν υπάρξει ακόμη και οριστικές εξελίξεις. Θέλουν να τελειώσει η υπόθεσή του στον Ολυμπιακό…

Παράλληλα ήρθε και η πληροφορία από την Αργεντινή που ανέφερε πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τη Σαν Λορέντσο και ο Γκαστόν Ερνάντες πρόκειται να πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα και να αποτελέσει μία ακόμη μεταγραφική κίνηση των «ερυθρόλευκων» από την Αργεντινή.

Οι οριστικές κινήσεις

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο με τον Αμπέι να είναι πιο κοντά απ' όλους. Μία περίπτωση όμως η οποία είναι περισσότερο και για το μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς και το νεαρό της ηλικίας του. Πρόθεση όμως των «ερυθρόλευκων» είναι να τελειώνουν και με το θέμα του στόπερ την τρέχουσα εβδομάδα. Άλλωστε δεν υπάρχει και μεσοβδόμαδο ματς οπότε η προσοχή όλων βρίσκεται στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ιανουαρίου. 

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Αμπέι ως κανονική μεταγραφή και από εκεί και πέρα να έρθουν στην Ελλάδα και οι Κάρμο, Γκαστόν Ερνάντες, με τον πρώτο όμως να είναι ως δανεικός.