Ολυμπιακός: Οι μικροί δείχνουν ότι μαζί μπορούν πολλά

Μπάμπης Κωστούλας

i

©Intime

Ολυμπιακός: Οι μικροί δείχνουν ότι μαζί μπορούν πολλά

Διονύσης Βερβελές 12:03 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 16.10.2024

Από το καλοκαίρι στην προετοιμασία φαινόταν αυτό…

Αυτή τη σεζόν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να δώσει στο ρόστερ του χώρο και στους ποδοσφαιριστές του από την ακαδημία. Ιδιαίτερα μετά την τεράστια επιτυχία των μικρών και την κατάκτηση του Youth League, στο σύλλογο αποφάσισαν να πιστέψουν στα παιδιά αυτά. Πραγματικά να πιστέψουν και όχι στα λόγια.

Να δώσουν στους νεαρούς παίκτες ρόλο στην πρώτη ομάδα και όπως φαίνεται σιγά-σιγά μπαίνουν και τα παιδιά αυτά στα επίσημα ματς των «ερυθρόλευκων». Βέβαια αν και ήταν απόφαση εξαρχής να αγωνιστούν οι μικροί, τελικά αυτό έγινε κάπως απότομα εξαιτίας των απουσιών που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες. Και λόγω της ανετοιμότητας κάποιων άλλων παικτών.

Όπως και να έχει όμως δείχνουν συνεχώς πως όταν είναι όλοι μαζί στην ομάδα, τότε μπορούν να πετύχουν πολλά. Αυτό βέβαια είχε φανεί και από τα ματς προετοιμασίας το καλοκαίρι. Τότε που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς να τους τσεκάρει και εκείνοι ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Έτσι και τώρα στα επίσημα ματς της πρώτης ομάδας, από τη στιγμή που μπήκε το δίδυμο των Κωστούλα, Μουζακίτη στην ενδεκάδα άρχισαν να δείχνουν τα παιδιά την πραγματική τους αξία. Σίγουρα και μεμονωμένα έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν, όπως ο Κωστούλας μέσα στη Λιόν και ο Μουζακίτης με την Μπράγκα, αλλά όταν είναι παίκτες των Νέων από δύο και πάνω στην ενδεκάδα, τότε συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και σίγουρα αποκτούν μία άλλη αυτοπεποίθηση. Όπως έγινε με τους Μουζακίτη, Κωστούλα στον αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το ίδιο έγινε και τώρα στις Ελπίδες, όπου οι Μπακούλας, Μουζακίτης, Κωστούλας βρέθηκαν και πάλι μαζί σε βασική ενδεκάδα ομάδας και έδειξαν ότι όταν είναι μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά. Ναι μεν η Ελλάδα έχασε με 3-2 από την Κροατία, αλλά όταν έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, ο Μουζακίτης έβγαλε την ασίστ και ο Κωστούλας μείωσε σε 2-1 και ο Μπακούλας ισοφάρισε σε 2-2, μέσα σε λίγα λεπτά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο έχουν δουλέψει αυτά τα παιδιά μεταξύ τους και τι αξίζουν. Γι’ αυτό και τα πιστεύουν για τα καλά στον Ολυμπιακό…