Ολυμπιακός: Οι οδηγίες Μεντιλίμπαρ και οι στημένες φάσεις

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Οι οδηγίες Μεντιλίμπαρ και οι στημένες φάσεις

Διονύσης Βερβελές 08:48 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 21.09.2024

Όσα είπε ο Βάσκος προπονητής στους παίκτες του Ολυμπιακού στην τελευταία προπόνηση, πριν από το παιχνίδι με τον Άρη…

Έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε ένα ματς στο οποίο αυτό που όλοι περιμένουν είναι να βγάλουν αντίδραση οι «ερυθρόλευκοι» μετά την γκέλα με τον Παναιτωλικό και το 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Έκανε την αρχή ο Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα που οι οπαδοί της θα μπορούν να μεταβιβάζουν τα διαρκείας τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:42 - 20.09.2024

Έκανε την αρχή ο Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα που οι οπαδοί της θα μπορούν να μεταβιβάζουν τα διαρκείας τους

Την επιθυμία χιλιάδων οπαδών έκανε πράξη ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιρικό σύλλογο που θα δώσει τη δυνατότητα στους φιλάθλους του να μεταβιβάσουν τα διαρκείας τους.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο Ρέντη δεν έχει κρύψει την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Αυτό το οποίο τονίζει στους συνεργάτες του είναι πως η ομάδα θα αντιδράσει και θα βγάλει καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και θα πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Κάτι το οποίο τόνισε και στους παίκτες του, στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο Ρέντη, θέλοντας και με αυτόν τον τρόπο να τους ανεβάσει ψυχολογικά για τη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα οι οδηγίες που έδωσε ενόψει του Άρη ήταν συγκεκριμένες. Αυτό που ζήτησε πρώτα απ' όλα είναι να εμφανιστούν οι παίκτες του πιο γρήγοροι στη σκέψη, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό. Ήταν κάτι το οποίο έλεγε όλη την εβδομάδα στο Ρέντη, αλλά και στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Αγρινιώτες στο Καραϊσκάκη, καθώς θεώρησε πως αυτό ήταν το στοιχείο που έλειψε στον Ολυμπιακό δεν πήρε τη νίκη και έμεινε στο 0-0, η αργή σκέψη δηλαδή που είχαν οι Πειραιώτες πριν λίγες ημέρες.

Από εκεί και πέρα ο Βάσκος κόουτς τις τελευταίες ημέρες δούλεψε με τους παίκτες του στις στημένες φάσεις. Ένα στοιχείο στο οποίο έχει φανεί μέχρι τώρα πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι και τόσο... δυνατοί. Λίγες είναι οι φάσεις που έχουν καταφέρει να βγάλουν από στημένες μπάλες, είτε λόγω των κακών εκτελέσεων είτε από τις λάθος τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στοιχεία τα οποία ο Μεντιλίμπαρ θέλει να τα αλλάξει και για αυτό στο πρόγραμμα των προπονήσεων είχε συμπεριλάβει αρκετές ασκήσεις με στημένες φάσεις.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν στον αποψινό αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες του θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του και αν η επιπλέον δουλειά στις στημένες φάσεις θα έχει αποτέλεσμα…