Μεντιλίμπαρ σε παίκτες: «Τρέξιμο παντού και να μην τους αφήσουμε να έχουν την μπάλα γιατί είναι επικίνδυνοι»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μεντιλίμπαρ σε παίκτες: «Τρέξιμο παντού και να μην τους αφήσουμε να έχουν την μπάλα γιατί είναι επικίνδυνοι»

Διονύσης Βερβελές 10:42 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 06.10.2024

Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το ματς με την Μπράγκα ο τεχνικός των Πειραιωτών...

Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός στο ματς με την Μπράγκα στο Καραϊσκάκη πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για τη συνέχειά του στο Europa League και μάλιστα με εμφατική εμφάνιση και επιβλητικό σκορ, 3-0.

Οπότε είναι και λογικό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον συγκεκριμένο αγώνα, ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν σε βίντεο το ματς με τους Πορτογάλους, αλλά και ματς του Παναθηναϊκού από τη φετινή σεζόν. Με τον Μεντιλίμπαρ να ζητά από τους παίκτες του να ακολουθήσουν το πλάνο του αγώνα με την Μπράγκα. Μίλησε αρκετές φορές ο Βάσκος για την πίεση ψηλά. Είναι το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του αυτό.

Μεντιλίμπαρ vs Αλόνσο: Το ντέρμπι της... Σεβίλλης διεξάγεται στο ΟΑΚΑ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:07 - 06.10.2024

Μεντιλίμπαρ vs Αλόνσο: Το ντέρμπι της... Σεβίλλης διεξάγεται στο ΟΑΚΑ

«Mendilibar out - Alonso in». Αυτή η φράση περιέγραφε την κατάσταση στη Σεβίλλη τον Οκτώβριο του 2023, όταν ο πρώτος αποχώρησε από το κλαμπ δίνοντας τη θέση του στον δεύτερο. Αμφότεροι βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα και θα... λύσουν τις διαφορές τους στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο έμπειρος κόουτς να μην αφήσουν τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα οι Πειραιώτες είδαν τα εντός έδρας παιχνίδια των «πρασίνων» τόσο με τον Άγιαξ, όσο και με τη Λανς. Ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο γήπεδο ίσως την καλύτερη εικόνα που σε σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του, ο προπονητής του, Ντιέγκο Αλόνσο. Αυτή είναι η άποψη που έχει το τεχνικό τιμ των «ερυθρόλευκων» και για αυτό έδωσαν μεγάλη σημασία στα δύο αυτά ματς.

Μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ είπε στους παίκτες του: «Να αγωνιστούμε όπως με την Μπράγκα, να τρέχουμε σε όλο το γήπεδο και να μην αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι και να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Πρέπει να τον αποσυντονίσουμε, όσο έχουν την μπάλα είναι επικίνδυνοι και ιδιαίτερα στο γήπεδό τους».

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ είχε και αρκετά τετ α τετ στο Ρέντη στην τελευταία προπόνηση της ομάδας. Μίλησε με συγκεκριμένους παίκτες και τους έδωσε οδηγίες για το πως θέλει να αγωνιστούν και το πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Εκτός αυτών όμως ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ξανά στ' αποδυτήρια στην ψυχολογία της ομάδας. Τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δε θα πρέπει να μείνουν στους πανηγυρισμούς της νίκης επί της Μπράγκα, αλλιώς θα προσγειωθούν... απότομα!