Ολυμπιακός: Οι οδηγίες του Μεντιλίμπαρ και τα «θέλω» του

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ολυμπιακός: Οι οδηγίες του Μεντιλίμπαρ και τα «θέλω» του

Διονύσης Βερβελές 16:05 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 17.08.2024

Τι είπε ο Βάσκος ο τεχνικός στους παίκτες του ενόψει Βόλου…

Στον Βόλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός ενόψει της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και το δικό του ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση αυτή και είναι έτοιμοι για το πρώτο τους επίσημο ματς.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας, Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ, στην τελευταία προπόνηση μίλησε στους παίκτες του για την αναμέτρηση στο Βόλο. Αυτό που τόνισε αρκετές φορές ήταν ότι θέλει να δει συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές στον αγώνα και να μη φύγει το μυαλό τους ούτε στιγμή. Χρησιμοποίησε αρκετές φορές ως παράδειγμα τους αγώνες με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Άρη Λεμεσού, ιδιαίτερα το δεύτερο ημίχρονο του φιλικού στην Κύπρο.

«Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με τον Άρη, είναι ο πρώτος μας επίσημος αγώνας και θα πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να μην πληρώσουμε τα όποια λάθη κάνουμε. Από εδώ και πέρα τα λάθη θα κοστίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Συνεχή κίνηση και όλοι μαζί στην άμυνα»

Κάτι το οποίο φώναζε συνέχεια στις τελευταίες προπονήσεις ο Μεντιλίμπαρ, ήταν τόσο για την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Ο Βάσκος τεχνικός στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα με το Βόλο, ζητούσε συνεχή κίνηση με την μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς, ενώ έδινε μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Σε κάθε προπόνηση ο Μεντιλίμπαρ «φώναζε» για την άμυνα και τις βοήθειες που θα πρέπει να δίνουν όλοι οι παίκτες στους αμυντικούς.

Γενικότερα σε όλη την προετοιμασία ο Μεντιλίμπαρ στάθηκε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κίνηση που θα πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του, έτσι ώστε να υπάρχουν επιλογές στους παίκτες που θα έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Κάτι δηλαδή που είδαμε στα περισσότερα φιλικά που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Όμως από τη στιγμή που υπάρχουν και αμυντικά κενά, ο κόουτς του Ολυμπιακού δούλεψε αρκετά και σε αυτά την τελευταία εβδομάδα. Μένει να δούμε στην πρεμιέρα, την εικόνα των παικτών του…

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!