Ολυμπιακός: Οι παίκτες «κλειδιά» που θα τον αλλάξουν

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ολυμπιακός: Οι παίκτες «κλειδιά» που θα τον αλλάξουν

Διονύσης Βερβελές 21:30 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 19.09.2024

Από ποιους περιμένει πράγματα ο Μεντιλίμπαρ…

Ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή εικόνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, όμως από την άλλη έχει και αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Κάτι το οποίο δηλώνει και το πιστεύει αρκετά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θεωρεί πως όταν θα φτάσουν συγκεκριμένοι παίκτες στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, θα αλλάξει τότε την εικόνα του και ο Ολυμπιακός. Περιμένει περισσότερα πράγματα από ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το κέντρο θα δώσει άλλον αέρα

Συγκεκριμένα, ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει περισσότερα πράγματα από ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, στον άξονα και είναι στην ομάδα εδώ και λίγο καιρό.

Θεωρεί πως είναι σημαντικοί παίκτες οι Γκαρθία, Στάμενιτς. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στο κέντρο και μία άλλη πνοή στον Ολυμπιακό. Ο Στάμενιτς μέχρι τώρα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Γκαρθία, αλλά έχει ακόμη να δώσει και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μεγαλύτερη σιγουριά με την μπάλα στα πόδια, αλλά και καλύτερες τοποθετήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Στοιχεία τα οποία είχε δείξει την προηγούμενη σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα. Από την άλλη ο Γκαρθία έχει το στοιχείο της εμπειρίας και επιπλέον ξέρει το παιχνίδι του Μεντιλίμπαρ, καθώς είναι παίκτης τον οποίο ζήτησε ο Βάσκος το καλοκαίρι έτσι ώστε να εκτελέσει στο 100% το πλάνο του στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα όμως ακόμη πιο σημαντικοί είναι οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα. Δύο παίκτες οι οποίοι όταν μπορέσουν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, θα πάρουν φανέλα βασικού από τον Μεντιλίμπαρ και επιπλέον θα δώσουν περισσότερα πράγματα στους «ερυθρόλευκους», στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Σε έναν τομέα που μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δείχνει να... χωλαίνει, αφού δεν έχει την ίδια δημιουργία με την προηγούμενη χρονιά. Όμως τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Πορτογάλος είναι ποδοσφαιριστές με επιθετικές αρετές και θα βοηθήσουν αρκετά, αρκεί όμως να έχουν μεγαλύτερη ετοιμότητα απ' αυτή που έδειξαν με τον Παναιτωλικό. Αν και ο Ολιβέιρα από την πλευρά του ήταν σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από τον Γουίλιαν. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε τον σκέφτεται για το αρχικό σχήμα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη…