Ολυμπιακός: Οι παίκτες με διπλό ρόλο

Γουίλιαν

i

© Olympiacos FC

Ολυμπιακός: Οι παίκτες με διπλό ρόλο

Διονύσης Βερβελές 13:20 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 09.09.2024

Μπορούν να προσφέρουν σε παραπάνω από μία θέση και… συμφέρουν.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, έχει στο ρόστερ του αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν βοήθειες σε παραπάνω από μία θέση. Άλλωστε έχει μείνει στην... ιστορία και η σεζόν που στο ρόστερ υπήρχαν τέσσερα 10άρια και έπαιζαν οι περισσότεροι ως εξτρέμ. Βέβαια φέτος υπάρχει μεγαλύτερη λογική στους παίκτες με τους διπλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο.

Συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο έμψυχο δυναμικό τους οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν όχι μόνο στη φυσική τους θέση, αλλά και σε άλλη.

Στο χώρο της άμυνας αυτός είναι ο Ντόη. Βέβαια εδώ είναι κάπως διαφορετική η κατάσταση, αφού η φυσική του θέση είναι ως αμυντικός χαφ, αλλά αγωνίζεται ως στόπερ στην πρώτη ομάδα. Όμως μέχρι τώρα στα φιλικά και στα δύο από τα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος, έχει παίξει ως αμυντικός μέσος. Την ξέρει τη θέση και βοηθάει αρκετά. Γύρισε και στόπερ, όμως, όταν χρειάστηκε ο Μεντιλίμπαρ.

Από εκεί και πέρα, στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να προσφέρει τόσο ως 8άρι, αλλά και ως 10άρι. Κάτι παρόμοιο είναι και ο Τσικίνιο, εκεί δηλαδή όπου αγωνίζεται μέχρι τώρα στα επίσημα ματς. Παίζει ως 10άρι και μάλιστα δεν τα έχει πάει άσχημα και ας μην είναι η φυσική του θέση, έχοντας μία ασίστ σε τρεις αγώνες.

Στα εξτρέμ είναι οι Γουίλιαν, Μασούρας, Παπακανέλλος. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τόσο ως πλάγιοι επιθετικοί, όσο όμως και πίσω από τον φορ. Τον Μασούρα μάλιστα το χρησιμοποίησε ο Μεντιλίμπαρ αρκετές φορές πέρσι πίσω από τον επιθετικό και πρόσφερε εκεί, οπότε δεν αποκλείεται να το δούμε και φέτος αυτό. Όπως επίσης η φυσική θέση του Παπακανέλλου είναι ως 10άρι, αλλά περισσότερο έχει παίξει μέχρι τώρα ως εξτρέμ.

Και φυσικά ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στις δύο θέσεις, στον άξονα και στα πλάγια και αυτό που μένει να δούμε είναι εάν θα προτιμήσει ο Μεντιλίμπαρ να τον βάλει αριστερά αντί του Βέλντε ή θα τον χρησιμοποιήσει ως 10άρι και θα γυρίσει ο Τσικίνιο στη φυσική του θέση, δηλαδή στο «8».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!