Ολυμπιακός: Τα πρώτα συμπεράσματα των φιλικών
i

© Intime

Ολυμπιακός: Τα πρώτα συμπεράσματα των φιλικών

Διονύσης Βερβελές 21:37 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 21.07.2024

Παρά τις απουσίες τους, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πράγματα…

Έδωσε ο Ολυμπιακός τα δύο του πρώτα φιλικά ματς προετοιμασίας στην Ολλανδία, έτσι έχουν αρχίσει να βγαίνουν και τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Βέβαια είναι ακόμη αρκετά νωρίς για τους «ερυθρόλευκους», από τη μία γιατί δεν είναι καιρός που έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ από την άλλη λείπουν και αρκετοί παίκτες για την ώρα.

Πέρα από τους τραυματίες Ελ Κααμπί, Γκαρθία, Στάμενιτς, είναι και ο Έσε ο οποίος λείπει με την εθνική Αργεντινής ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων, όπως φυσικά εκκρεμούν ακόμη κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήταν την προηγούμενη σεζόν στην ομάδα ως δανεικοί και ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τις ομάδες όπου ανήκουν όπως είναι οι Ποντένσε, Όρτα. Επίσης θα γίνουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις στη συνέχεια, ενώ ήδη βρίσκεται στην Ολλανδία και ο Πιρόλα για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων».

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός έχει δείξει τα πρώτα του δείγματα και ποιες θα είναι οι βάσεις για την ομάδα την ερχόμενη σεζόν. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ζητά συνεχώς συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του και από την πλευρά τους οι παίκτες του δείχνουν να κατανοούν το παιχνίδι που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό.

Πίεση, κατοχή και συνεχή κίνηση

Αυτά που έχουν φανεί από τα δύο πρώτα φιλικά ματς των «ερυθρόλευκων» είναι ακριβώς αυτά τα στοιχεία που ζητούσε ο Βάσκος τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του και την προηγούμενη σεζόν από την πρώτη ημέρα που έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Πίεση ψηλά στον αντίπαλο, κατοχή της μπάλας και συνεχή κίνηση με και χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Είναι στοιχεία που οι Πειραιώτες τα έχουν τώρα στο παιχνίδι τους και προσπαθούν να βάλουν σε αυτήν τη φιλοσοφία και τους παίκτες που ενσωματώνονται σιγά-σιγά στην ομάδα. Βέβαια για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επιβάλλει αυτόν το ρυθμό στο παιχνίδι του θα πρέπει να έχει και γερά πνευμόνια και όπως είναι λογικό τώρα στην αρχή της σεζόν αυτό δεν το έχει, κάτι για το οποίο δουλεύουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Ολλανδία.