Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα και το ερωτηματικό

Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα και το ερωτηματικό

Διονύσης Βερβελές 11:33 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 14.08.2024

Ο Μεντιλίμπαρ πρόκειται να παρατάξει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε επίσημο αγώνα. Τι έχει στο μυαλό του;

Το ντεμπούτο του ετοιμάζεται να κάνει ο Μεντιλίμπαρ στο ματς με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ στο Conference League. Ντεμπούτο βέβαια θα κάνει και ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού μέχρι τώρα δεν είχε παίξει καθόλου στο Conference League, από τη στιγμή που είχε συνεχόμενες παρουσίες σε Champions League και Europa League.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει τα πλάνα του και έχει αποφασίσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ενδεκάδας που έχει σκοπό να παρατάξει απέναντι στους Ούγγρους. Βέβαια για κάποια πράγματα και τα... κουκιά είναι μετρημένα, όπως είναι στο χώρο της άμυνας των «ερυθρόλευκων».

Στο τέρμα θα είναι ο Πασχαλάκης, αριστερά της άμυνας ο Ορτέγκα και δεξιά ο Ροντινέι, με τους Ντόη, Κάρμο στόπερ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θεωρείται σίγουρη η παρουσία των Έσε, Τσικίνιο και από εκεί και πέρα η πιθανή ενδεκάδα θα είναι με τρεις στην ευθεία της επίθεσης δηλαδή, Ποντένσε, Μασούρα και Φορτούνη, με τον Ελ Κααμπί στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και ένα ερωτηματικό. Εάν ο Μεντιλίμπαρ θα προτιμήσει να πάει επιθετικά ή πιο συντηρητικά. Δηλαδή αν θα προτιμήσει να βάλει επιθετική τριάδα στο χώρο του κέντρου, ή θα πάει με τρία χαφ. Το πιθανό σενάριο είναι η ομάδα να παραταχθεί όπως με τον ΟΦΗ, αλλά με μία αλλαγή στο κέντρο της άμυνας. Αντί δηλαδή του Μπιανκόν ο οποίος δεν είναι στη λίστα, να μπει ο Ντόη. Ωστόσο, υπάρχει το σενάριο να παίξει ο Αλεξανδρόπουλος στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μείνει πιθανότατα στον πάγκο ο Ποντένσε, κάτι που θα σημαίνει πως ο σχηματισμός στο γήπεδο θα είναι με τρία χαφ.

Βέβαια από την άλλη και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έδειξε πως αρχίζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στο ματς με τον ΟΦΗ, όποτε και είχε ήδη γίνει δηλαδή η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα.

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι προπονητές που έχουν κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκά ματς
CONFERENCE LEAGUE

10:02 - 15.02.2024

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι προπονητές που έχουν κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκά ματς

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στη Φερεντσβάρος και θα γίνει ο 14ος διαφορετικός προπονητής που θα κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό αγώνα των Πειραιωτών κατά τον 21ο αιώνα.

Ένα άλλο ζήτημα, έχει να κάνει με την απόφαση για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν αυτό αναβληθεί, είναι δεδομένο πως θα πάει με άλλη… προσέγγιση. Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι ματς με Φερεντσβάρος Πέμπτη και ΠΑΟΚ εκτός έδρας την Κυριακή, δεν θα τα πάει με την ίδια εντεκάδα. Λογικότατο…

🔴LIVE για το Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος και το Final 8 της Κρήτης