Οι τέσσερις φορές που ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη (vids)
i

© Intime

Οι τέσσερις φορές που ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη (vids)

Γιάννης Λιβανός • 11:13 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 14.08.2024

Το πρόγραμμα της Stoiximan Super League περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, που συγκεντρώνει αν μη τι άλλο τα περισσότερα βλέμματα. Το Sportal κάνοντας μία μικρή αναδρομή θυμάται τις φορές που οι «ερυθρόλευκοι» στο πρόσφατο παρελθόν κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη συμπρωτεύουσα...

Το βράδυ της Κυριακής (18/02, 20:30) πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας, σε μία αναμέτρηση «αποδείξεων», που εν πολλοίς θα κρίνει πολλά στην τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. Το Sportal δράττεται της ευκαιρίας λόγω του αποψινού (20:30) αγώνα και κάνει ξεχωριστή μνεία στις φορές εκείνες που οι Πειραιώτες έφυγαν με ψηλά το κεφάλι και τους τρεις βαθμούς της νίκης στην «τσέπη» τους.

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός τα «βρίσκει σκούρα» απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δη όταν αυτή είναι κατάμεστη, όπως σήμερα, που αναμένεται να «κοχλάζει»!  Υπάρχουν βέβαια και κάποιες φορές που οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάζουν τους Θεσσαλονικείς και καταφέρνουν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Τις περισσότερες δε φορές η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι ισχνή και το προβάδισμα των Πειραιωτών της τάξης του ενός τέρματος. Βέβαια η νίκη είναι νίκη και ας είναι και με μισό μηδέν... Παρακάτω οι τέσσερις φορές τα τελευταία 15 χρόνια σε κανονική ροή πρωταθλήματος, στις οποίες ο Ολυμπιακός ταξίδεψε προς τον Πειραιά θριαμβευτής.

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός: 1-2 (20/09/2009) - Δύο κεφαλιές ήταν αρκετές

Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή είχε την προϊστορία με το μέρος του. Για 12η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας τον Ολυμπιακό, έστω κι αν προηγήθηκε στο σκορ.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην απέδωσαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, όμως έδειξαν περίσσιο πάθος, καρδιά πρωταθλητή και με δύο γκολ με κεφαλιές έφυγαν από την Τούμπα με μια νίκη χρυσάφι τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην χρονιά, που έληξε με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή!

Την αρχή στο σκορ έκανε ο ΠΑΟΚ, με μία απίστευτη γυριστή κεφαλιά του Βιερίνια στο 9ο λεπτό του αγώνα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Νικοπολίδης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, είχε κάνει κακή έξοδο και έτσι έγινε το 1-0. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήρθε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τον Τοροσίδη να κάνει πολύ όμορφη σέντρα στον Ντιόγκο και εκείνος με καρφωτή κεφαλιά-ψαράκι να κάνει το 1-1 στο 41'. 

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τους βαθμούς κάτι που θα ήταν πιο λογικό, όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε διαφορετική άποψη και με μία ακόμη κεφαλιά-ψαράκι στο 90'  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κώστα Χαλκιά κι έδωσε τη σημαντική αυτή νίκη στον Ολυμπιακό.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό σε άλλον έναν αγώνα, όπως συνέβαινε σχεδόν όλη εκείνη τη σεζόν, ήταν ο φορμαρισμένος Βασίλης Τοροσίδης. Ο Έλληνας δεξιός μπακ έβγαλε τις δύο ασίστ στις κεφαλιές των Ντιόγκο (41') και Αβραάμ (90').

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός: 0-2 (05/02/2012) - Σόου Μιραλάς με «συνεργό» τον Αμπντούν

Ένα παθιασμένο και μαγικό ξεκίνημα, έφτασε και περίσσεψε στον Ολυμπιακό για να φύγει από την Τούμπα με το 0-2.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν αφηνιασμένοι, δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να ανασάνει, έπαιξαν όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 18ο λεπτό είχαν ήδη προβάδισμα δύο γκολ.

 Η νίκη ήταν όλο και πιο κοντά για τους «ερυθρολεύκους» από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα. Ήδη από το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ιμπαγάσα είχε «κεραυνοβολήσει» το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς, για να έρθει δευτερόλεπτα αργότερα το γκολ από τον Τζαμέλ Αμπντούν στο 5'.

Στο 18' ο Κέβιν Μιραλάς με ωραίο σλάλομ πέρασε όποιον «ασπρόμαυρο» παίκτη βρήκε στο διάβα του και έστειλε με υποδειγματικό πλασέ την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς. Στο υπόλοιπο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» ροκάνισαν τον χρόνο, έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και έριξαν το βάρος τους στην αμυντική λειτουργία. 

Ο δικέφαλος του Βορρά ξέμεινε από δυνάμεις γύρω στο 75, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα νεύρα και τους τσαμπουκάδες. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ και κάπως έτσι έγινε πιο εύκολο το έργο του Ολυμπιακού να φύγει από την Τούμπα με τη νίκη.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 0-2 (04/10/2015) - Δύο ασίστ του Φορτούνη «πλήγωσαν» τους Θεσσαλονικείς

Ο «σεληνιασμένος» εκείνη τη σεζόν, Κώστας Φορτούνης με δύο ασίστ και ο Ρομπέρτο με τις αποκρούσεις χάρισαν στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Μπράουν Ιντέγε σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας άρχισε για τα καλά μετά το 27'. Ο... «δαιμονισμένος» Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε, εκείνος «άδειασε» ιδανικά τον Ρικάρντο Κόστα και με το εξωτερικό νίκησε τον Ρόμπιν Όλσεν, «παγώνοντας» το γήπεδο της Τούμπας.

Ο Φορτούνης, που έκανε σεζόν καριέρας εκείνη τη χρονιά, απέδειξε σε εκείνο το ματς πως κάθε ενέργειά του λειτουργεί ευεργετικά για τον Ολυμπιακό. Από δικό του κόρνερ στο 36ο λεπτό, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ είχε μερικές καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, εντούτοις ο Ρομπέρτο ήταν σε τρομερή μέρα και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 0-1 (23/02/2020) - «Μοιραίος» ο Γιαννούλης με το αυτογκόλ του

Καλύτερα διαβασμένος, οργανωμένος και ψυχωμένος ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα χάρη σ' ένα αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49ο λεπτό. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη προειδοποιήσει τον αντίπαλο, με το δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 42'.

Κίνηση ματ από τον Μαρτίνς αποτέλεσε η χρησιμοποίηση του Ραντζέλοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Σέρβος έβαλε δύσκολα στον Γιαννούλη, τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ και «έβγαλε» ασπροπρόσωπο τον προπονητή του που τον εμπιστεύτηκε σ' ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι με μεγάλες απαιτήσεις.

Από το γύρισμα μάλιστα του Ραντζέλοβιτς στο 49' προέκυψε το «τσαφ» του Γιαννούλη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του πολύ καλού σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, Πασχαλάκη. Λίγα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, με τη φάση ορθώς να ακυρώνεται για οφσάιντ.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να φύγει θριαμβευτής από την Τούμπα αποκτώντας μάλιστα και διαφορά πέντε πόντων από τον ΠΑΟΚ, στην κορυφή της βαθμολογίας.