Ώρα ανανεώσεων και ενίσχυσης για τον Ολυμπιακό

O Ολυμπιακός στην κατάκτηση του Conference

i

© Imago

Ώρα ανανεώσεων και ενίσχυσης για τον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 21:26 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 28.06.2024

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα των «ερυθρολεύκων»…

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου πρόκειται να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις προπονήσεις του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, για την καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 15 Ιουλίου πρόκειται η αποστολή της ομάδας να αναχωρήσει για την Ολλανδία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Εκεί θα δοθούν και τα πρώτα φιλικά ματς και στη συνέχεια θα γίνουν και άλλα ταξίδια για άλλα τεστ, ενώ θα υπάρξει και ένας αγώνα στο Καραϊσκάκη όπως όλα δείχνουν με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όλα αυτά ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2024-25.

Οπότε από τη στιγμή που πλησιάζει η ημέρα που θα αρχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» τις προπονήσεις τους, τις ημέρες που έρχονται αναμένονται εξελίξεις και στα μεταγραφικά ζητήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να έχουμε αφίξεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προχωρήσουν κάποια θέματα και να έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θέλει για την προετοιμασία του. Και από εκεί και πέρα να γίνονται στη συνέχεια οι προσθήκες που θα χρειάζονται.

Ήδη μία άφιξη που αναμένεται είναι αυτή του Ντάνι Γκαρθία, παίκτη με τον οποίο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και ημέρες και φαίνεται πως είναι ένα θέμα τελειωμένο. Οπότε αναμένεται στην Ελλάδα την εβδομάδα που μας έρχεται, προκειμένου να προχωρήσει και τυπικά το θέμα της απόκτησής του και στη συνέχεια να είναι μέσα στους παίκτες που θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις με την ομάδα.

Δε θα είναι όμως όπως όλα δείχνουν και η μοναδική άφιξη για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία και με άλλους παίκτες, όχι μόνο με τις περιπτώσεις που είναι να κλείσουν ως μεταγραφή, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως δανεικοί και υπάρχουν επαφές προκειμένου να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει στοχεύσει στην παραμονή των Ποντένσε, Κάρμο, Όρτα με την κάθε περίπτωση όμως να είναι και διαφορετική.

Με τον Ποντένσε, στα συν είναι η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον Ολυμπιακό, πιστεύουν οι Πειραιώτες πως θα καμφθεί και η… αντίσταση της Γουλβς. Από εκεί και πέρα, με τον Κάρμο, έχει κατατεθεί πρόταση για νέο δανεισμό και γίνεται… παιχνίδι με την Πόρτο, που δεν δείχνει έτσι κι αλλιώς να τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Όσον αφορά στον Όρτα, έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Μπράγκα. Δεν δείχνει διατεθειμένη για την ώρα να τον παραχωρήσει με ποσό κάτω των 6 εκατ. ευρώ. Κι εδώ, όμως, αναμένονται νέες επαφές.

Μέσα στην εβδομάδα πιθανότατα, θα έχουμε και τις εξελίξεις στο θέμα Φορτούνη και Μασούρα. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις όσον αφορά στις οικονομικές τους απολαβές. Υπήρξε έντονη φημολογία για συμφωνία με τον Μασούρα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα, ενώ με τον Φορτούνη πιθανότατα θα υπάρξει το ραντεβού με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού