Πάει με την επιλογή «φρέσκα» πόδια ή…

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

©Intime

Πάει με την επιλογή «φρέσκα» πόδια ή…

Διονύσης Βερβελές 12:34 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 29.05.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει το πλάνο του ενόψει ΠΑΟΚ…

Δεν έχει κάνει γνωστά τα χαρτιά του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα που έχει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για τη συνέχεια των play offs της Super League. Ο Βάσκος τεχνικός άλλωστε δε συνηθίζει να δείχνει και πολλά πράγματα μέσα στις προπονήσεις, αναφορικά με τις επιλογές του για τη βασική ενδεκάδα.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως έχει σκοπό να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με αλλαγές. Αυτό που λέει συνέχεια, το ανέφερε και στις δηλώσεις του μετά την πρόκριση στον τελικό του Conference League απέναντι στην Άστον Βίλα, είναι πως πρόκειται να επιλέξει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι στην καλύτερή τους φυσική κατάσταση. Με λίγα λόγια αυτό που θέλει είναι να έχει μέσα στο χορτάρι παίκτες με «φρέσκα» πόδια.

Ό,τι ακριβώς δηλαδή είχε κάνει μετά από την πρόκριση που πήρε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι. Μετά από λίγα 24ωρα από την πρόκριση στην Τουρκία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Και τότε ο Μεντιλίμπαρ είχε κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του… Βέβαια, τώρα είναι μονόδρομος το ματς. Η ισοπαλία, πετάει τον Ολυμπιακό εκτός πρωταθλήματος, όπως και η ήττα. Σκέφτεται έτσι, μήπως πάει σε μία ελεγχόμενη κατάσταση.

Η ενδεκάδα του αγώνα στο Καραϊσκάκη είναι πιθανό να έχει ομοιότητες με αυτήν που θα δούμε στην Τούμπα. Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Τζολάκη στο τέρμα, αριστερά της άμυνας τον Κίνι ο οποίος έχει συνέλθει από τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο ματς με την Άστον Βίλα και έγινε αλλαγή, στα δεξιά Ροντινέι και στόπερ όλα δείχνουν ότι θα δούμε τους Ρέτσο, Κάρμο. Από εκεί και πέρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής φαίνεται πως θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Όρτα και θα είναι μαζί με τον Έσε και πιθανότατα τον Αλεξανδρόπουλο.

Στα εξτρέμ έχει δοκιμάσει ο Μεντιλίμπαρ τους Ποντένσε, Ζέλσον Μαρτίνς και στην επίθεση Ναβάρο. Να σημειωθεί πως θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί τόσο ο Μασούρας, όπως και ο Ελ Κααμπί αν και ο Μαροκινός η αλήθεια είναι πως έχει καταπονηθεί αρκετά μετά τα ματς με την Άστον Βίλα.

Φυσικά υπάρχει και ο Φορτούνης που δείχνει ότι είναι καλά, αλλά το γεγονός ότι έπαιξε σε όλο το 90λεπτο με την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη μειώνει αρκετά τις πιθανότητες να είναι στην ενδεκάδα.