Δεν έμπαινε με τίποτα και ο Ολυμπιακός «γκέλαρε» με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

i

© Intime

Δεν έμπαινε με τίποτα και ο Ολυμπιακός «γκέλαρε» με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:28 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 15.09.2024

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποσπάσει τρίποντο από τον Παναιτωλικό, ο οποίος στάθηκε σα «βράχος» στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0). Οι Πειραιώτες πάλευαν μάταια, αφού οι Αγρινιώτες παρουσίασαν άψογη αμυντική λειτουργία στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και τελικά δικαιώθηκαν.

Ο Ολυμπιακός «γκέλαρε» κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέσπασε το 0-0. Ο σύλλογος του Πειραιά προσπαθούσε ασταμάτητα να σκοράρει, όμως τελικά «πέταξε» δύο βαθμούς κόντρα στους Αγρινιώτες, οι οποίοι αμύνθηκαν σαν... βράχοι στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να πάρουν το γρήγορο γκολ, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του σε λάθη. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη οχυρώθηκε σωστά, πίσω από τη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να δυσκολεύονται να βρουν χώρους. Μάλιστα, οι Αγρινιώτες ήταν και εκείνοι που βρήκαν την πρώτη καλή στιγμή, με το διαγώνιο σου του Μαυρία να περνάει άουτ στο 11’. 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία, είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε την έμπνευση και τις ξεχωριστές δημιουργίες. Λίγο πριν το φινάλε, δε, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μαυρία και πάλι να απειλεί με σουτ στην κίνηση. Λίγο νωρίτερα, ο Στάμενιτς είδε τη «βολίδα» του προς την εστία να σταματάει στον Ελ Κααμπί, που μπήκε άθελά του στην πορεία της μπάλας. 

Το μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν ξανά δυνατά και να ψάχνουν το τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος. Παρόλα αυτά δεν ήρθε και ο Μεντιλίμπαρ πήρε δραστικά μέτρα. Στο 62ο λεπτό ο Ισπανός προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή, βάζοντας τους Κάρμο, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ και Ολιβέιρα. 

Η αναδιάταξη της ενδεκάδας έδωσε φρεσκάδα και ψυχολογία, τα οποία με τη σειρά τους έφεραν ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Λίγο νωρίτερα, ο Ολυμπιακός έχασε την κορυφαία ευκαιρία του αγώνα, με τον Ελ Κααμπί να περνάει τον Τσάβες και να σουτάρει προ κενής εστίας, εκεί όπου μπήκε στην πορεία της μπάλας αμυντικός του Παναιτωλικού. 

Η πίεση συνεχίστηκε αλλά η τελική πάσα ήταν αυτή που έλειπε. Βεβαίως, ο Παναιτωλικός από πλευράς του δεν άφηνε χώρο, έχοντας τη μεσαία και την αμυντική του γραμμή πολύ χαμηλά. Όσο ο χρόνος περνούσε το άγχος γινόταν αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» και σύμμαχος των Αγρινιωτών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις των πρώτων να είναι βεβιασμένες. Γκολ τελικά δεν σημειώθηκε, ο Ολυμπιακός πέταξε βαθμούς, ο Παναιτωλικός πήρε έναν σπουδαίο πόντο και πλέον η κορυφή κρίνεται στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Γιόμες, γιόμες και γιόμες. Ο Ολυμπιακός είχε πλήρη έλλειψη δημιουργίας από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Χαρακτηριστικό είναι το δείγμα πως οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ματς με 70 σέντρες και ο Παναιτωλικός μόλις με τέσσερεις. Ένας Παναιτωλικός που δεν άλλαξε στιγμή τη φιλοσοφία του, αφού σε όλο το ματς αμύνονταν χαμηλά στο γήπεδό του. Γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού αυτή η οχύρωση λειτούργησε άψογα.

MVP:

Αν υπήρχε ένας που θα έπρεπε να ξεχωρίσει εκείνος είναι ο Τσάβες. Ο γκολκίπερ ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, χρειάστηκε να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις και τις έκανε, ενώ ακόμα και σε σουτ που θα μπορούσαν λόγω δύναμης να καταλήξουν στην εστία, εκείνος απλά τα μπλόκαρε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Aπό τις 30 Αυγούστου 2014 που οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός είχε 19 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας. Αυτό το σερί σταμάτησε στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα, Ορτέγκα, Στάμενιτς, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Τορεχόν, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Πέρες, Μπουζούκης, Μπελεβώνης, Σέρχιο Ντίαζ, Λομόνακο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: