Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκεί θα βασιστούν οι δύο ομάδες

Χάμες Ροντρίγκες και Μπερνάρ

i

©intime

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκεί θα βασιστούν οι δύο ομάδες

Δημήτρης Χούπης 12:13 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 20.08.2024

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έρθουν αντιμέτωποι το Σάββατο (25/2) με τις δύο ομάδες να σχεδιάζουν σιγά σιγά τα πλάνα τους για το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου (25/2) για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Μίτσελ θέλει να πάρει τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από τους «πράσινους» στους δύο βαθμούς και να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με νίκη θα αυξήσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους οχτώ βαθμούς και από την ΑΕΚ στους εφτά.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι «ερυθρόλευκοι», κάνοντας το καλύτερό τους παιχνίδι δεν κατάφεραν να κερδίσουν, καθώς το πέναλτι του Σπόραρ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, έδωσε στους «πράσινους» την ισοπαλία (1-1). Σε εκείνο το ματς η ομάδα του Μίτσελ είχε το κέντρο της σε τρομερή κατάσταση. Ο Χουάνγκ Ινμπόμ είχε «οργώσει» το γήπεδο και δεν άφησε το κέντρο του Παναθηναϊκού να κάνει το παιχνίδι του. Από την μέση και μπροστά ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Πεπ Μπιέλ είχαν κάνει ένα επίσης εξαιρετικό παιχνίδι, με τον δεύτερο μάλιστα να πετυχαίνει και το γκολ του Ολυμπιακού.

Το κέντρο του Ολυμπιακου αποτελεί και το σημείο-κλειδί των «ερυθρολεύκων» για την φετινή σεζόν. Ο Ισπανός προπονητής των «πειραιωτών» έχει καταφέρει να χωρέσει τον Γιαν Εμβιλά, τον Χάμες, τον Χουάγκ, τον Μπιέλ και τον Φορτούνη στην ίδια εντεκάδα, δίνοντας στον Ολυμπιακό μεγάλη ώθηση από την μέση και μπροστά. Σε αυτούς τους παίκτες συν του Σεντρίκ Μπακαμπού θα βασιστεί ξανά ο Ολυμπιακός, προκειμένου να πάρει τη νίκη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικό για το ότι αυτοί οι παίκτες έχουν βοηθήσει αρκετά τους «ερυθρόλευκους» είναι, ότι από τις συνολικά 32 ασίστ, οι 16 ασίστ είναι από τους έξι αυτούς παίκτες, ενώ από τα 44 συνολικά σκορ τα 26 είναι δικά τους. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μάλιστα είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έντεκα τέρματα. 

Μίτσελ: «Από τότε που ήρθα, είμαστε μια ομάδα κυρίαρχη»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:22 - 24.02.2023

Μίτσελ: «Από τότε που ήρθα, είμαστε μια ομάδα κυρίαρχη»

Ο τεχνικός του Ολυμιακού, Μίτσελ, μίλησε στα κανάλια της Cosmote TV και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει νίκη σε ντέρμπι, αλλά και για τους τραυματισμούς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βασίζεται πιο πολύ στις ατομικές προσπάθειες των παικτών του. Ο Μπερνάρ αποτελεί επίσης σημαντικό εργαλείο για το κέντρο των «πρασίνων». Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει δείξει φέτος την ποιότητά του στο πρωτάθλημα, με τις ωραίες ενέργειές του, αλλά και τις πάσες-κλειδιά που βγάζει στους αγώνες. Ο Παλάσιος είναι ακόμα ένας παίκτης, στον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να στηριχθεί. Ο Αργεντινός εξτρέμ πέρασε ένα μικρό κακό διάστημα μετά τον τραυματισμό του, αλλά επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις, έχοντας συνολικά πέντε γκολ και μία ασίστ. Ο ερχομός του Ντάνιελ Μαντσίνι επίσης έχει φέρει ανανέωση στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. 

Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη μάλιστα ο Αργεντινός μαζί με τον Φώτη Ιωαννίδη, συνεργάστηκαν εξαιρετικά, βγάζοντας όλες τις φάσεις των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος, αλλά και το 1-1 του Παναθηναϊκού ήρθε από αυτούς τους δύο, με τον Έλληνα φορ να βγάζει την ασίστ και τον Αργεντινό να σκοράρει. Άλλο ένα δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού είναι ο τερματοφύλακάς του. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει κατεβάσει ρολά φέτος στο πρωτάθλημα, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία του 13 φορές. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τον Ιταλό είναι ότι έχει και μία ασίστ! Το καλύτερό του παιχνίδι ήταν με τον Ολυμπιακό, στο οποίο είχε έξι αποκρούσεις, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στο παιχνίδι. Τέλος η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει, ότι δεν... τα παρατάει εύκολα, καθώς πολλά ματς τα έχει «σώσει» στο τέλος των αγώνων. Αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το προσέξει και να μην επαναπαυτεί, σε περίπτωση που βρεθεί μπροστά στο σκορ.