Ένα βράδυ ελληνικής τρέλας: Όλο το χρονικό του τρίτου ημιχρόνου του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

©Intime

Ένα βράδυ ελληνικής τρέλας: Όλο το χρονικό του τρίτου ημιχρόνου του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Κώστας Τόπας 10:15 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 14.08.2024

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα παραμείνει πρώτο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα για καιρό ακόμη έπειτα από όσα έγιναν και έφεραν και τη διακοπή στο 50ο λεπτό. Πώς και γιατί φτάσαμε στο πρόωρο τέλος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το μεγάλο ντέρμπι της Stoiximan Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ολοκληρώθηκε άδοξα λίγο μετά τις 23:00, κι αφού είχαν περάσει σχεδόν δύο ώρες από την διακοπή του στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εκεί;

Στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα. Ο Μλαντένοβις εκτέλεσε φάουλ, ο Ορτέγκα αρχικά απομάκρυνε, ο Ρέτσος έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Ορτέγκα κι από την κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Βαγιαννίδη, ο οποίος από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε για το 1-0 των «πρασίνων». Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημίχρονου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με την έναρξη της επανάληψης, στο 48′, με το γκολ του Καμαρά. Ο Τσέριν πήγε αδύναμα στη μπάλα, ο Μαντί Καμαρά έκλεψε και πήρε στη συνέχεια την κάθετη του Ποντένσε. Ο Αφρικανός μέσος βρέθηκε απέναντι στον Μπρινιόλι κι από πλάγια δεξιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί πλαϊνό δίχτυ για το 1-1. Όλοι, επομένως, περίμεναν να δουν από εκεί και πέρα μια… ντερμπάρα αλλά τελικά είδαν οτιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο.

Στο 50ο λεπτό και ενώ οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες για την ισοφάριση δεν είχαν κοπάσει, ο Χουάνκαρ που έκανε ζέσταμα βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, καθώς μια κροτίδα έσκασε σε εκείνο το σημείο. Αυτό υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα να φεύγει για τα αποδυτήρια μόλις έφυγε με φορείο ο Ισπανός αριστερός μπακ.

Λίγα λεπτά μετά αποχώρησε και ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να μιλήσει στους παίκτες της ομάδας του, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να υποστηρίζει ότι ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα είπε πως «δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή μου, για μένα το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί, από εκεί και πέρα είναι θέμα του Παναθηναϊκού αν θα βγει ή όχι να παίξει».

Σε αυτό το σημείο έπαιξε κομβικό ρόλο και ο γιατρός του αγώνα. Σύμφωνα, με όσα αναφέρουν οι «πράσινοι», η αρχική γνωμάτευση έκανε λόγο για τραυματισμό του Χουάνκαρ από την κροτίδα αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνωμάτευση, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τη ζητάει και εγγράφως ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν οι «πράσινοι» αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με δική τους υπαιτιότητα. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο τότε ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει από αφαίρεση βαθμών μέχρι και πρόστιμο. Τα όσα διαδραματίστηκαν πάντως την Κυριακή (22/10) στο Φάληρο έγιναν πρώτο θέμα στα Μέσα του εξωτερικού.

Στον Παναθηναϊκό πάντως, επικρατεί οργή για τον γιατρό του αγώνα Χρήστο Γώγο. Οι «πράσινοι» ανέβασαν δύο φωτογραφίες στο Twitter. Στη μία ο γιατρός Χρήστος Γώγος είναι δίπλα στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη δεύτερη έχει μία πλακέτα που παρέλαβε ο Γώγος από τον σύνδεσμο βετεράνων των Πειραιωτών τον περασμένο Ιούνιο. Συνόδευσαν επίσης τις φωτογραφίες με τη λεζάντα: «Ο γιατρός του σημερινού αγώνα. Και ο νοών νοείτω...»

Ο γιατρός του μεγάλου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Χρήστος Γώγος ξέσπασε μέσω ανάρτησης που έκανε τα ξημερώματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγώντας πως είχε η κατάσταση και κάνοντας λόγο για ψέματα εναντίον του, καθώς και τηλεφωνήματα μίσους μετά την εξέλιξη που πήρε ο αγώνας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς μίλησε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανέφερε ότι ο διαιτητής του ματς ενημέρωσε τις ομάδες, πως θα γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε χωρίς εκείνος να σφυρίξει.

Από την πλευρά του, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για... παραμύθια από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, ενώ αναφέρθηκε σε παλαιότερο ντέρμπι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, τονίζοντας ότι τότε ήταν με μαχαίρια πάνω απ' τον ερυθρόλευκο πάγκο.

Γενικά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η κάθε ομάδα θα πει τα δικά της πλέον και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Χαμός σήμερα στο στούντιο του Sportal! Βερβελές και Τσιμπίδας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ λίγες ώρες μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσε ποτέ

Ο Κώστας Τσίλης περιγράφει όσα έζησε στην Τρίπολη και τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα. Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος παρεμβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη για τις νίκες ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα.

«Ξέσπασε» στο Facebook ο γιατρός του ντέρμπι: «Δεν άλλαξα ποτέ γνωμάτευση, ήταν ψέμα - Βρίζουν εμένα και τη νεκρή μητέρα μου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:33 - 23.10.2023

«Ξέσπασε» στο Facebook ο γιατρός του ντέρμπι: «Δεν άλλαξα ποτέ γνωμάτευση, ήταν ψέμα - Βρίζουν εμένα και τη νεκρή μητέρα μου»

Ο γιατρός του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που διεκόπη οριστικά έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέσω της οποίας σχολίασε τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκειά του λέγοντας πως ουδέποτε άλλαξε γνωμάτευση κι απλώς περιέγραψε την πρόοδο που υπήρξε.

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!