Στο «Γ. Καραϊσκάκης» το πρώτο ματς του Ολυμπιακού κόντρα σε Γκενκ ή Σερβέτ, στην Πράγα ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» το πρώτο ματς του Ολυμπιακού κόντρα σε Γκενκ ή Σερβέτ, στην Πράγα ο Παναθηναϊκός

Κώστας Τόπας 14:23 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ - Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του την Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αν αποκλειστεί από την Ντίπρο

Από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ - Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το πρώτο παιχνίδι για τους Πειραώτες θα λάβει χώρα στις 10 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 17 του ίδιου μήνα στην έδρα του αντιπάλου. Με αυτόν τον τρόπο δεν αναμένονται τελικά προβλήματα με το φαληρικό γήπεδο, στο οποίο στις 16 του μήνα θα διεξαχθεί και ο τελικός του UEFA Super Cup ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη. Ο Ολυμπιακός θα μάθει οριστικά αντίπαλο στις 1-2 Αυγούστου, όταν γίνει και η ρεβάνς ανάμεσα σε Γκενκ και Σερβέτ. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Ελβετία στις 25-26 Ιουλίου.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμαθε στην κλήρωση της Δευτέρας (24/07) την αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Νντίπρο, που θα είναι η δυνατή Μαρσέιγ.

Επιπλέον όμως οι «πράσινοι» γνωρίζουν και τον αντίπαλο που θα βουν στον δρόμο τους στο Europa League σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αποκλείσει τους Ουκρανούς. Οπως έβγαλε η κληρωτίδα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Σλάβια Πράγας στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού. Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Σλάβια σε δύο αγώνες, που θα λάβουν χώρα στις 10 και 17 Αυγούστου.

Οσον αφορά το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, το πρώτο θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου στην Τσεχία και η ρεβάνς στη Λεωφόρο στις 17 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League:

  • Ζαλγκίρις ή Γαλατασαράι-Κλάκσβικ ή Χάκεν
  • Ράκοου ή Καραμπάγκ-Ελσίνκι ή Μόλντε
  • Ζρίνσκι ή Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μπρέινταμπλικ ή Κοπεγχάγη
  • Σέριφ Τίρασπορ ή Μακάμπι Χάιφα-Άρης Λεμεσσού ή Μπάτε Μπόρισοφ
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Αστάνα-Λουντογκόρετς ή Ολίμπια Λουμπλιάνας
  • Ολυμπιακός-Σερβέτ ή Γκενκ
  • Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός ή Ντνίπρο.