Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ποιος θα κερδίσει το ντέρμπι; (poll)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ποιος θα κερδίσει το ντέρμπι; (poll)

Κώστας Τόπας 16:10 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 14.08.2024

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μπείτε και ψηφίστε στο poll του Sportal για το μεγάλο νικητή του ντέρμπι.

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Πρόκειται για έναν αγώνα με μεγάλη ιστορία, με τις δύο ομάδες να έχουν «κονταροχτυπηθεί» 70 φορές σε αγώνες με γηπεδούχο τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μετράνε 32 νίκες, 25 ισοπαλίες και 13 ήττες από τους «πράσινους» στο Φάληρο.

Οι αναμετρήσεις τους στις περισσότερες περιπτώσεις κινούν το ενδιαφέρον και των οπαδών άλλων ομάδων και θεωρείται το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Ελλάδα, ακόμα και όταν δεν είναι βαθμολογικά ή αγωνιστικά κρίσιμο σε μία ορισμένη συγκυρία.

Το φετινό ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές σχετίζεται με τη βαθμολογία και τη θέση των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος με 19 βαθμούς βαθμούς έχοντας έξι νίκες και μόλις μία ισοπαλία, ενώ ο Παναθηναϊκός ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς, έχοντας πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. 

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του στα Ιωάννινα με 3-0 και ο Παναθηναϊκός από την εμφατική νίκη του στη Λεωφόρο κόντρα στον Ατρόμητο με 5-0.

Οσον αφορά τα μεταξύ τους ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός γεύτηκε τη  χαρά της νίκης τη σεζόν 2021/22, όταν κι επικράτησε με 2-1. Στα δύο επόμενα παιχνίδια στο Φάληρο, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα και πέρυσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη νίκη με 1-0. 

Το Sportal ζητά την άποψή σας αναφορικά με το νικητή στο μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να διευρύνουν το σερί τους και να κατακτήσουν ακόμη μία νίκη ώστε να διατηρηθούν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας; Οι «πράσινοι» θα φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο και θα ισοβαθμήσουν με τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League; Ή οι δύο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς κι εντυπώσεις; 

Ψηφίστε στο παρακάτω poll:

Loading...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!