Έγραψε ιστορία ο Φορτούνης ξεπερνώντας τον Τζόρτζεβιτς

Κώστας Φορτούνης

i

Κώστας Φορτούνης/©Intime

Έγραψε ιστορία ο Φορτούνης ξεπερνώντας τον Τζόρτζεβιτς

Ιάσονας Τσίλης 22:05 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Ο Κώστας Φορτούνης έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του Ολυμπιακού, μετά από αυτή που έδωσε στον Μασούρα στο δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων» κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-2, στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σε μια βραδιά που όλα πήγαν στραβά, το μόνο αξιοσημείωτο για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι το ρεκόρ το οποίο κατέρριψε ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, ήθελε μία ασίστ για να ξεπεράσει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες στην ιστορία του Ολυμπιακού

Πριν την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του βορρά», μετρούσε 95 ασίστ, όσες και ο Σέρβος πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, έφθασε τις 95 στο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα, το οποίο παρακολούθησε από κοντά ο «Τζόλε».

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην τελευταία φάση του αγώνα, «σέρβιρε» στον Γιώργο Μασούρα ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, κατοχυρώνοντας έτσι την 96η ασίστ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πλέον είναι ο ρέκορντμαν, αφήνοντας πίσω του έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού.